Harekat başladığından bu yana 109 terörist öldürüldü

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı başladığından beri 109 teröristin öldürüldüğünü söyledi. Nefes kesen harekat, ikinci gününde tüm hızıyla devam ediyor.

Harekat başladığından bu yana 109 terörist öldürüldü

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı başladığından beri 109 teröristin öldürüldüğünü söyledi. Nefes kesen harekat, ikinci gününde tüm hızıyla devam ediyor.

10 Ekim 2019 Perşembe 14:57
Harekat başladığından bu yana 109 terörist öldürüldü

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nda 109 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Suriye ve Mısır'ı eleştiren Erdoğan, AB'ye de tepki göstererek, "Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" diye konuştu.

"Operasyonda şu ana kadar 109 terörist etkisiz hale getirildi" diyen Erdoğan, "Tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum, başta Amerika: Biz Türkiye'yiz ve biz bir NATO üyesi ülkeyiz. 5'inci maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz buna bir defa sessiz kalamazsınız, buna hakkınız yok." şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

"Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz. Suriye toprakları üzerinde onlarca yabancı gücün adeta cirit attığı bir dönemde Türkiye'nin terör yapılanmasını engellemek için başlattığı bu harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan önce aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Rejimin tutarsızlıkları işimizi zorlaştırdı, bu meseleler çok daha kolay bir şekilde çözülebilirdi. Bizim oradaki sorunumuz terör örgütleriyle.

ERDOĞAN'DAN AB'YE: KAPILARI AÇARIZ

Ey Avrupa, operasyonumuzu 'İşgal hareketi' diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay, kapıları açar, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Siz hiçbir zaman samimi olmadınız, 1963'ten bu yana oyaladınız. 'AB'ye aldık, alıyoruz, alacağız, şuydu buydu'. Siz dürüst değilsiniz. İkinci taksit olan 3 milyar avroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? Yok. Biz zaten sizden bir şey alarak yürümedik, 40 milyar doları biz harcadık. Allah'ın izniyle biz bir o kadar daha harcar ve yolumuza devam ederiz, ama kapıları da açarız.

"SORUN KÜRTLERLE DEĞİL, TERÖRLE"

1 milyona yakın insanı Beşşar Esed Suriye'de öldürdü, bunlar onun halkıydı. Suriye halkımıza sevdamız zaten tartışılamaz. Bizim derdimiz Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Bizim oradaki Kürt kardeşlerimizle de sorunumuz yok, sorun tamamen terör örgütleriyledir.

Biz oradaki Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Türkiye belki de bu ülkenin topraklarındaki tek meşru güç olarak şu anda varlık gösteriyor. Suriye halkı, DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir, buna da bilelim. Şu anda sadece Kobani'den bizim ülkemize gelen 300 bin Kürt hala bizim ülkemizde misafir olarak yaşamakta.

"ÖYLE YA DA BÖYLE GÖSTERECEĞİZ"

Suriye krizinin başladığı 2011'den hatta daha öncesinden itibaren bu ülkedeki sorunun, tüm kesimlerin haklarını güvence altına alan demokratik bir yöntemle çözümü için gayret gösterdik. Bizim bu sınır ötesi harekatımızın altında, güneyimizde bir terör devleti kurulmasını engellemek var, biz buna çalışıyoruz. Parlamentoda da terör örgütüne sırtına dayayan bir grup var. Onlar zaten gözleri var görmez. Ama öyle ya da böyle göstereceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81