Apple'a 1 trilyon dolarlık rekor dava

ABD'de ikamet eden bir iPhone kullanıcısı, firmaya 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı.

Apple'a 1 trilyon dolarlık rekor dava

ABD'de ikamet eden bir iPhone kullanıcısı, firmaya 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı.

05 Temmuz 2020 Pazar 15:00
Apple'a 1 trilyon dolarlık rekor dava

ABD merkezli teknoloji firması Apple'a, Terrell Parker adındaki kullanıcı, 2018 yılında başına gelen bir olay dolayısıyla 1 trilyon dolarlık rekor bir dava açtı.

Meydana gelen bir arıza neticesi cihazını Apple Store’a götürdüğünü kaydeden 39 yaşındaki Terrell Parker, mahkemeye başvurdu. Dilekçede “Telefonum, eski bir iPhone modeli ile değiştirildi. Bu modelde şifreleri sıfırlamak ve uygulamaları yeniden indirmek zorunda kaldım” sözlşerini kullandı.

Parker’ın telefonuna yanlışlıkla henüz herkese açık olmayan bir iOS sürümünün kurulmuş ve bu sürümün daha sonra Apple personelince silinmiş olabileceği ifade ediliyor.

Problemin ardından şirketin mağazasına gittiğini kaydeden Parker, tamir işlemini yapan kişinin kendisine “çılgın” dediğini söyledi.

2019 YILINDA DA DAVA AÇMIŞTI

Aynı kişi, geçen sene şirketten 2 trilyon dolar talep ederek tekrar gündem olmuştu. 2019'da iPhone 7 ve iOS 12 için her biri 1 trilyon dolara denk gelen tazminat isteyen Parker'ın suçlamalarına mahkeme takipsizlik kararı vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81