Yöresel lezzet tariflerine ulaşmak artık daha kolay

Yöresel lezzet tariflerine ulaşmak artık daha kolay

18 Ağustos 2017 Cuma 19:35
Yöresel lezzet tariflerine  ulaşmak artık daha kolay
Mutfak Mirası Alanya sistemi kapsamında 3 yıldır yürüttüğü projeyle yöresel yemeklere sahip çıkan Alanya Belediyesi, hazırladığı “Alanya Yöresel Yemekler” kitabını belediyenin resmi web sitesinde (www.alanya.bel.tr) yayınlayarak lezzet avcılarının erişimini kolaylaştırdı.
Türkiye’nin ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden olan Alanya, tarihini ve kültürünü korurken, etkili çalışmalarıyla bir yandan da mutfak kültürüne sahip çıkıyor. Hem eğitim, hem etkinlik hem de gastronomi sektörüne katkısıyla her zaman ulusal ve uluslararası alanda ses getiren Alanya Belediyesi, zaman zaman gastronomi sektörünün önemli isimlerini Alanya’da misafir ederek bu alandaki başarısına yeni başarılar eklemeye de devam ediyor.
KİTAPTA SELÇUKLU YEMEKLERİNDEN DE ÖRNEKLER BULUNUYOR
Kendi kültürel kimliğine ve ürün çeşitlerine göre yıllardır orijinalliğini koruyan pek çok yemeğin günümüzde de hayat bulması için yöresel lezzetleri bir kaynakta topladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Yemek kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir birinden farklı lezzetlerimizi bir kaynakta topladık. Bu kaynağı kısa zamanda farklı dillere de çevireceğiz. Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Alanya yöresinin, kendine has yöresel yemek tariflerinin günümüzde bilinirliliğini artması ve gelecek nesillere aktarılması için hazırlanan Alanya Yöresel Yemekler kitabı artık web sayfamızda. Yöresel yemeklerimizin tariflerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımız web sayfamızı ziyaret edebilirler.” dedi.
 
Son Güncelleme: 18.08.2017 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81