Kına organizasyonu konseptleri büyük ilgi görüyor

Kına organizasyonu konseptleri büyük ilgi görüyor

05 Şubat 2017 Pazar 11:37
Kına organizasyonu konseptleri büyük ilgi görüyor
 Modern çağda kaybolan ya da dönüştürülen geleneksel ritüellerden biri de kına organizasyonlarıdır. Kına organizasyonu günümüzde konseptlere ayrılarak ticari ürün olarak sunulmaktadır.

Bu konseptlerden en bilinenleri ve kına organizasyonu için sıkça tercih edileni Osmanlı kına konsepti ve Hint kına konsepti…
Kına Organizasyonunda geriye dönüş: Osmanlı Kına Konsepti
Kına organizasyonu denilince ilk akla gelen rengin hâkim olduğu kırmızı, Osmanlı saray kınaları konseptinin de ana renklerindendir.
Konseptte kırmızı hakimiyetinin yanı sıra saray renklerinden olan, zümrüt yeşili, kahve rengi, altın ve bakır tonları da oldukça kullanılır. Kına organizasyonu mekân seçimi, seçilen mekânın dekore edilmesi, dekorasyonda kullanılan objeler, dönemi anlatan kostüm seçimleri, konuklara ikram edilecek yiyecekler ve hediyeler, hatta gecede çalınacak müzikler dahil birçok detay konseptin oluşturulması için önemli etkenlerdir.
Kına organizasyonu için genellikle tarihi mekanların tercih edildiği konseptin dekorasyonunda, bakır dekoratif ürünler, sini ve sedirler, davet masalarında kullanılabilecek şamdanlar, mumlar, kafesler, kubbe alemleri, sultan tahtları ve otağı gibi alternatifler şık olacaktır. İkramlarda salatalar, zeytinyağlılar, ara sıcaklar ya da ana yemek seçeneklerinin bulunduğu mönülerin dışında, açık büfe ikram sunumları da temanızı yansıtmanızda yardımcı olabilir.
Bunun dışında misafirlerinize gecenin başında Osmanlı şerbeti, sonunda ise bakır standlarda pişirilerek servis edilen Türk kahvesi ikramı çok hoş olacaktır. Gecede konsepte uygun müzikleri birlikte belirleyebileceğiniz bir dj hizmetinden yararlanabileceğiniz gibi, özellikle otantik kostümler eşliğinde, canlı performans gösterecek bayan fasıl ekipleri de ilginizi çekebilir. Kına organizasyonu kostüm seçimlerinde ise son zamanlarda dönem dizileri ile popülerite kazanan Hürrem elbiseleri, otantik alınlık ve taçlar Osmanlı saray kınaları konseptinin vazgeçilmezlerindendir.

Faklı İnsanların Ortak Paydası: Hint Kına Konsepti
Son zamanlarda kına organizasyonu için çok rağbet gören '' Hint kına motifleri'' popüleritenin artması ile birlikte tamamen bir konsept haline dönüştü. Canlı renklerin ve birbirinden güzel objelerin kullanıldığı Hint kınası teması ile rengarenk bir kına gecesi yaşamanız artık mümkün. Fuşya, sarı, turuncu, mavi, yeşil gibi renkleri içinde barındıran tema ile misafirlerinize eğlenceli ve renkli bir gece yaşatabilirsiniz.

Canlı çiçekler, renkli minderler, mumlar, objelere işlenmiş otantik motifler ve Türk kültürüne de çok yakın olan yer sofraları Hint konsepti dekorasyonunda önemli bir yer taşır. Özellikle gelin köşelerinde kullanılan renkli otak kurulumları, Hint motifleri taşıyan halılar, rengarenk kumaşlar ile kaplanmış puflar, bakır siniler içerisinde kullanılan konsepte uygun dekoratif fenerler canlı çiçekler ile süslenmiş yüzen mumlar ve tabi ki sizin oturacağınız gösterişli koltuğunuz Hint kına konsepti dekorunda eğlenceli bir sunum olacaktır.
Dekorasyon dışında Hint kınası konseptinde olmazsa olmazlardan bir tanesi de misafirlerinize gece boyunca özel hazırlanan kınalar ile motifler yapacak bayan kınacıdır şüphesiz. Böyle bir hizmet ile misafirlerinize dikkat çekici bir sunum gerçekleştirecek olmanızın yanı sıra, onlara farklı bir kına hediyesi de vermiş olacaksınız. Hint kınası temalı bir gece düzenlemek için mekanınızın açık, kapalı, tarihi ya da modern olmasının pek de önemi yoktur. Kullanılan renkler ve dekoratif ürünler sayesinde istemiş olduğunuz bu konsepti her tür mekânda rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Temayı tamamlamak adına mutlaka yakınlarınız ve kendiniz için tüm dünyada '' SARİ '' olarak bilinen geleneksel Hint kostümleri tercih etmelisiniz. Seçmiş olduğunuz Hint kostümünüzü uygun takı ve aksesuarlar ile kombinlediğinizde şüphesiz Bollywood starlarını aratmayacaksınız. Müzik ve eğlence kısmında gece boyunca Hint müzikleri ile eğlenmeniz mümkün olmasa da iyi bir planlama sayesinde belirli gösteri ve showlar ile konseptinize uygun eğlence tarzını da yaşayabilir, konuklarınıza görsel bir şölen yaşatabilirsiniz.
Son Güncelleme: 06.02.2017 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81