TÜRKLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ

Hafta sonunda Alanya Sanayisi ve Mahmutlar’da vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, bir çok müjde verdi. Alanya’nın Sağlık turizmi, spor ve ticaretin merkezi olacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Sizlere çok güveniyoruz. Sizlerin desteği ile güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

TÜRKLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ

Hafta sonunda Alanya Sanayisi ve Mahmutlar’da vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, bir çok müjde verdi. Alanya’nın Sağlık turizmi, spor ve ticaretin merkezi olacağını söyleyen Çavuşoğlu, “Sizlere çok güveniyoruz. Sizlerin desteği ile güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

09 Nisan 2017 Pazar 20:28
TÜRKLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ
16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmalarını yürüten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da Sanayi Sitesi esnafı ve Mahmutlar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.  Yapılan mini mitingde Çavuşoğlu’na Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in yanı sıra çok sayıda partili eştlik etti.

TAŞ, ERTELEME TALEBİNDE BULUNDU
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş, Bakan Çavuşoğlu’ndan ‘Kredi Kefalet Kooperafilerinden alınan kredi ödemelerinin 1 yıl ertelenmesi’ talebinde bulundu.

’15 YILDA ALANYA’YA İLKLERİ YAPTIK’
Mini mitingte son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Yıllardır Sanayi Sitesi’ne geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Ama ilk defa böyle bir sanayide toplantıya şahitlik ediyorum. Gerçekten çok mutluyum. Sizlere gönülden çok teşekkür ediyorum. Sizleri 15 yıl boyunca bir çok kez ziyaret ettim. Bu 15 yıllık süreçte sizlerle konuştuğumuz bir çok hizmeti Alanya’mızda gerçekleştirdik. Alanya’mızı geliştirdik, güzelleştirdik. Alanya büyüyor, ilkleri başarıyor. Gerçekten hiçbir ilçeye nasip olmayacak şekilde 15 yıldır hep ilkleri yaptı. Birlikte başardık. Bu tek başına yapılacak bir şey değildir. İnanırsan vatandaşların taleplerinede kulak verirsen, can kulağı ile dinlersen ve hizmet etme aşkın varsa ve hizmet etme yolunda çok güzel dava arkadaşlarında varsa birde Türkiye sevdalısı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan varsa o zaman hizmet etmek kolay oluyor” dedi.

‘ALANYA’NIN HİÇ BİR İHTİYACI YOK’
Konuşmasına devam eden Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Bugün hamdolsun Alanya’mızın hiçbir ihtiyacı yok. Hiçbir hizmet için Antalya’ya gitmenize gerek yok. Ortaya hedef koyacaksınki gerçekleştirebilesin. Bizden önceki büyüklerimiz Gazipaşa Havaalanını vizyon olarak kendilerine belirlemişler ama kısmet olmamış, engeller çıkmış, havaaanı kapanmış inekler salınmış, cihazlar Anadolu’nun başka havaalanlarına taşınmış. Ama açabileceğimize inandık. Sadece kuru kuruya bir inanma değil. Gittik araştırdık, dünyadaki teknolojileri gördük. Buna benzer havaalanları nasıl işliyor ve o brokrotük engelleri giderdik. Şimdi birinci pist var, terminali nasıl büyüteceğiz, ikinci pist yaparmıyız diye bunu konuşuyoruz ve Avrupa’dan şimdi uçaklar inmeye başladı. Sezon başladı. İnşallah bu sene Rusya ve Ukrayna’dan da GZP’ye uçaklar inecek.

‘DAĞLARI SİZLER İÇİN DELİYORUZ’
Sadece bunlar yetmez. Geniş geniş yollar yapmak lazım. Duble yollar, tüneller, köprülü kavşaklar yapmak lazım. Çevre yolunda 2 tane köprülü kavşak inşaatını görüyorsunuz. Keşke bu çevre yolu daha önceden daha geniş planlansaydı da bu kavşakların hepsine köprülü kavşak yapabilseydik. Artık bu çevre yolu bizi taşımıyor. Yeni çevre yolunun inşaatı yeni başladı. Tüneller 300 metre içeriye girdi.  O dağları sizler için delik deşik ediyoruz. Vatan millet sevdası adına. İnşallah güzel bir çevre yolunu Alanya’mıza kavuşturacağız.

‘OTOBAN İHALESİNİ YAPACAĞIZ’
Alanya GZP Havaalanı güzel, yol güzel. Bu yolu yaptık ama bu yolda yetersiz geliyor. O zaman yeni imkanlar sunmak lazım. Alanya- Antalya-Isparta-Burdur- Afyon otobanının inşallah ihalesini yapacağız.

‘ALANYA SPORUN VE TİCARETİN MERKEZİ OLACAK’
Turizm 12 aya nasıl yacağız diye kafa yoruyoruz. Sağlık turizminden nasıl faydalanacağız. İşte yakında Alanya’ya da 600 yataklı  Araştırma ve Geliştirme Hastanesi’ni açıyoruz. Vatandaşımıza birinci sınıf hizmet verecek. Ama bundan parada kazanmamız lazım. Hastanelerimiz süper. Vatandaşımız hiç ayrım gözetmeksizin birinci sınıf hizmet görecek. 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizi açtık. Şimdi bu 600 bitince ilave 500 yataklı bir hastane daha yapacağız. Antalya’da eğitim gören Tıp Fakültemizi Alanya’mıza getireceğiz. Hem eğitim hem tedavi. İnşallah gelecek sene eğitime başlayacak. Tıp Fakültesi’nin içinede yeni bir Tıp Fakültesi Hastanesi yapacağız. Alanya’mız sağlığın, sağlık turizminin merkezi olacak. Spor turizminin merkezi olacak. Kongre merkezi yapıyoruz. Alanya’mız ticaretin merkezi olacak.

‘TOKİ’Yİ ALANYA’YA GETİRİYORUZ’
Alanya’ya TOKİ geliyor. Yerlerini tespit ettik. Özellikle Sanayide, turizmde çalışan kardeşlerimiz gibi imkanları az olan kardeşlerimize uygun şartlarda konut sunabilmek için TOKİ’yi getireceğiz. Burada müteahhitler kusura bakmasın. Bizim işimizi engeller diye düşünmesin. Onların hitap ettiği kesim farklı.

‘SEN EVET DEMEDİN AMA SENİN TALEBİNE EVET DİYORUZ’
Kerim Taş başkanım kooperatiflerin verdiği yüzde 5 faizi fazla buldu. Katılıyorum kendisine. Kerim Taş başkanın taleplerine Evet diyoruz. Sen burada Evet demedin ama biz Evet diyoruz.

 ‘DÜRÜST OL, KOSKOCA GENEL BAŞKANSIN’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek "Milletin diline  böyle düşülür mü hiç? Dürüst ol, koskoca genel başkansın. Bir irade koy." diye  konuşan Çavuşoğlu, CHP'nin halk oylamasında "evet" sonucu çıkarsa lokantaların,  muhtarlıkların kapatılacağını iddia ettiğini dile getirdi. CHP'nin yerinde  saydığını ancak Türkiye'nin büyüdüğünü belirten Çavuşoğlu, CHP'nin 2-3 oy uğruna  Alanya'da ve Antalya'da "Şeriat gelecek" diye Rusları korkuttuğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Türklere güvenen, Antalya'da, Alanya'da mutlu şekilde yaşayan  insanlara niye korku salıyorsun? Sen ecdadının kim olduğunu bilmiyorsun, çünkü  sen Osmanlı'dan utanıyorsun. Osmanlı cihan devletiydi, Osmanlı tüm dünyayı  yönetti. Gittiği yerlerde yönettiği yerlerin dinine, dilini, örfüne adetine  karıştı mı? Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde fermanında ne dedi? Oku.  O ferman hala kiliselerde var. Herkes huzura kavuştu. Sen niye korkutuyorsun?  Sonra hiç içeriği yok hep palavra."

‘GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’
Siz Alanyalılar, sanayici esnafı Avrupalılara 16 Nisan’da haddini bildirmeyecek misiniz? Bunlara bu ülkenin patronu sen değilsin, bu ülkenin patronu millettir demek için 16 Nisan’da sandıkta ne diyeceğiz? Onların desteklediği hainler, teröristler gece gündüz Hayır için yanıp tutuşurken ve Evet çıkarsa biz bittik diyenlere ne diyeceksiniz. İnşallah sizlerle birlikte 16 Nisan’da onları sandığa gömeceğiz. Aynı şekilde haddini bilmeyen herkese 16 Nisan’da haddinide bildireceğiz. Demokrasiye ne kadar inandığımızı göstereceğiz. Biz sizlere çok güveniyoruz. Alanya’mıza çok güveniyoruz. 15 yıldır bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sizlerin verdiği destek ile biz Ankara’da çalışıyoruz. Size olan aşkımız azalmıyor, tam tersi artıyor.  İnşallah yine bundan sonra sizlerle birlikte bir çok hizmeti Alanya’mıza ve ülkemize getireceğiz. Büyük, güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşaa edeceğiz.”

REFERANDUM DURAĞINI ZİYARET ETTİ
Bakan Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nin ardından Mahmutlar Mahallesi’nde de vatandaşlarla bir araya gelip yeni anayasa ve yapılan çalışmaları anlattı. Daha sonra, Atatürk Anıtı’na gelen Çavuşoğlu, "Referandum  durağı"nı ziyaret ederek, gençlerle sohbet etti. Burada polislerle  fotoğraf çektiren Çavuşoğlu, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. yılını kutladı. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 09.04.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81