BUNU HAK EDİYORUZ

BUNU HAK EDİYORUZ

28 Kasım 2017 Salı 20:03
BUNU HAK  EDİYORUZ
Türkiye için vizesiz Avrupa’nın yakın zamanda mümkün olabileceğinin açıklanması Alanya’da turizmcileri heyecanlandırdı. ALTİD Başkanı Sili, “Türkiye ve Türk insanı bunu hak ediyor” diyerek en kısa zamanda gerçekleşmesini diledi. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu ise gerçekleşmesi halinde seyahatlerin artarak turizmi güçlendireceğini söyledi. 
 
AB’YE YAKINLAŞTIRACAK
Avrupa Komisyonu Göç İşlerinden Sorumlu üyesi Dimitri Avramopoulos, Türkiye için vizesiz Avrupa’nın yakın zamanda mümkün olabileceğini iddia etti. Türkiye'nin mültecilere gösterdiği ev sahipliğinin altını çizen Avramopoulos, AB ile Türkiye'nin ortak bir hedef doğrultusunda çalıştığını hatırlattı. Bu çerçevede Türk vatandaşları için verilecek olan biyometrik pasaport uygulaması sayesinde Türkiye'nin vizesiz Avrupa'ya daha da yaklaştığını vurguladı. Avramopoulos, vizelerin kalkmasının Avrupa Birliği ile Türkiye'yi daha da yakınlaştıracağını söyledi. 
TURİZM İÇİN ÇOK İYİ OLUR
Avramopoulos’un bu açıklaması Alanya’da turizmcileri heyecanlandırdı. Vizelerin kaldırılmasını çok uzun süredir beklediklerini aktaran ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Türkiye ve Türk insanı bunu hak ediyor. Ümit ediyorum en kısa zamanda bu gerçekleşir ve uzun süredir beklediğimiz amacımıza ulaşmış oluruz” şeklinde açıklama yaparken TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise “Türk halkının Avrupa’ya yoğun bir şekilde seyahat etme imkânı bulur ve bu da turizm açısından çok iyi olur” değerlendirmesinde bulundu.  
 
 
Çavuşoğlu açıklamıştı
 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nisan ayında yaptığı açıklamada “AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Türkiye müzakere eden bir ülke. Müzakere etmeyen birçok ülke ile AB vizeleri kaldırdı. Gürcistan ile en son bu anlaşmayı yürürlüğe koydular. Ama biz millet olarak bunu hak ediyoruz. Bu vize serbestisini almamız. En son imzaladığımız göç bunun bir parçasıdır. Göç, vize serbestisi ve geri kabul anlaşmaları birlikte uygulanması gerekiyor” diye konuşmuştu.
 
Son Güncelleme: 28.11.2017 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81