Kılıçdaroğlu’ndan turizm eleştirisi

24 Haziran seçimleri kapsamında Alanya’ya gelen ve burada iş adamları, turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan turizm eleştirisi

24 Haziran seçimleri kapsamında Alanya’ya gelen ve burada iş adamları, turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

10 Haziran 2018 Pazar 21:57
Kılıçdaroğlu’ndan  turizm eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alanya'ya gelerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler ve partililerle bir araya geldi. CHL Lideri Kılıçdaroğlu’nu Gazipaşa Havalimanı’nda CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Milletvekili adayları Şengül Yeşildal ve Ali Takavut’un yanı sıra Alanya İlçe Teşkilatı yönetimi karşıladı. Kılıçdaroğlu daha sonra AKM’ye geçti. Alanya Kültür Merkezi'ndeki (AKM) toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budat,  Antalya Milletvekili Adayları Figen Çalıkuşu, Şengül Yeşildal, Ali Takavut, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve partililerle vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu Alanya'nın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.
'TURİZMDE CİDDİ BİR DEĞİŞM VE DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR'
Kılıçdaroğlu, "Tarih, kültür, güneş, deniz var. Her şey var Alanya'da. Alanya'nın turizm bölgesi de olduğunu biliyoruz.  Her ne kadar bu sene gelen turist açısından sorun yaşamasakta turistlerin gelir düzeyindeki düşüklük hepimizin sorunudur. Türkiye turizminde çok ciddi sorunları var. Ciddi bir değişme ve dönüşüme ihtiyacı var. 24 Haziranda sandığa gideceğiz. Benim sizden tek istediğim sandığa düşünerek gidin. Kendinizi düşünün, ailenizi, sevdiklerinizi düşünerek sandığa gidin. Bu sıradan bir seçim değil. Bu gerçeği her Alanyalı kardeşimin görmesini isterim. Ben burada eleştirisel bir konuşma yapmayacağım. Düşünmenizi sağlayacak bir konuşma yapacağım. Bu seçimin Türkiye açısından çok değerli bir seçim olduğunu ve birlikte düşünerek hareket etmemiz gerekir.
‘ALANYA’DA TARİH VAR AMA TURİSTİN BUNDAN HABERİ YOK’

 Turizm konusunda Türkiye neden bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiremiyor? Neden fiyat arttıramıyor? Neden gelir düzeyi turist getiremiyor? Neden bizim otellerimiz yazın dolu kışın boş? Eğer sağlıklı ve tutarlı bir planlama yapamazsanız. Devlet olarak turisti kaçırırsanız. Sağlıklı bir dış politika gerçekleştiremezseniz turist gelmez. Turist sadece denize gelmez. Turist bu ülkede demokrasi var mı? Can ve mal güvenliği var mı ona bakar? Bu ülkede terör var mı ona bakar. Turist ondan sonra karar verir ben bu ülkeye gidebilirim diye. Tarih var ülkemizde. Alanya'da tarih var. Tarihten turistin haberi yok. Sadece denizi ve kumu tanıtıyoruz. Deniz ve kum sadece yazın var kışın yok. Eğer sağlıklı ve tutarlı bir turizm politikası oluşturursanız, planlarsanız ve tanıtırsanız herkes gelir. Alanya ve Antalya bir tarih şehri. Emin olun başkaları biliyor biz bilmiyoruz bunları. Tanıtmıyoruz tarihimizi. Tanıtmadığımız için şikayet ediyoruz. Arzu ettiğimiz gelir düzeyi turistler gelmiyor buraya. Şikayet ediyoruz.
‘ESNAFLARIMIZIN TURİST DUASINA ÇIKMASINI HİÇ UNUTMUYORUM’
 Hiç unutmuyorum. Esnaf kardeşlerimiz turist duasına çıkmışlardı. Turist niye gelmiyor. Yanlış politikalar uyguladığımız için. Değilse niye gelmesin. Paris'teki turist sayısına bakın. 1 Yıldızlı otel bizim 5 yıldızlı otelden daha pahalı. Yılın 12 ayı hep dolu. Bizim neyimiz eksik? Tanıtımımız, politikamız, eksik. Düşünerek politika uygulamamız gerekir.  Eğer demokrasi yoksa bir ülkede turist gelmez” dedi.
 'TARIMDA PLANLAMA YOK'
Çiftçinin halinin perişan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin halini en çokta Antalyalı kardeşlerim biliyor. Çiftçi ettiği ürünün karşılığını alamıyor. Alının terinin karşılığını alamıyor. Çiftçi bir yıl öncesinden hangi ürünün ekildiğini ve o ürünün kaça satacağını bilmeli. Bu olmazsa tarımda başarı sağlanamaz. Çiftçinin desteklenmesi ve planlanması lazım. Düzenli planlama ile herkes ekecek herkes kazanacak. Kaybeden olmayacak” Toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak soru-cevapla geçti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonra ise Alanya’dan ayrılarak Antalya’da ki programlara katıldı. – Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81