Başkan Türel'e kritik görev

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, istifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerine Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSKB) başkanı seçildi. Başkan Türel, kendisini birlik başkanlığına aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.

Başkan Türel'e kritik görev

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, istifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerine Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSKB) başkanı seçildi. Başkan Türel, kendisini birlik başkanlığına aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:29
 Başkan Türel'e kritik görev
 
Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasının ardından boşalan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in adaylığı uygun bulunmuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün Bursa’da gerçekleştirilen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Kurulu’na katılarak, adaylığını açıkladı. Başkan Türel, bugüne kadarki en yüksek katılımlı birlik genel kurulunda kullanılan 91 oyun tamamını alarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Başkan Menderes Türel, öncelikle kendisini başkanlığına aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.
ANTALYA’NIN SELAMINI İLETTİ
Başkan Türel genel kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmasına Antalya halkının selamlarını ileterek başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliği’ne ilk belediye başkanlığı dönemi olan 2006 yılında üye olduklarını hatırlatan Başkan Türel, aynı zamanda çok farklı birliklerde de görev aldıklarını söyledi. Tarihi Kentler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği gibi birliklerde çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, “BM çatısı altında Strong City gibi dünyanın en önemli belediyelerinin üye olduğu belediyelerle birlikte görev alıyoruz. Aynı zamanda Avrupa Konseyi’nde yerel ve bölgesel yönetimlerde görev yapıyorum” dedi.
BÜTÜN BELEDİYELERİMİZ İLERLEME KAYDETTİ
Sağlıklı Kentler Birliği çalışmalarının kurumsal bir hüviyet kazandığına dikkat çeken Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik bünyesinde uzman arkadaşlarımız, danışman hocalarımız birlik çalışmalarını belirli bir noktaya getirmişlerdir. Bildiğiniz gibi, Sağlıklı Kentler Birliği çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü prensipleri çerçevesinde üç temel üzerinde yürütülmektedir. Sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve sağlıktır. Sürdürülebilirlikle çevrenin korunması, kapsayıcılıkla sosyal belediyecilik konuları da Birliğimizin çalışma konuları arasındadır. Birliğimizin 2005-2020 Stratejik planına toplantıya gelmeden önce yeniden göz attım. Genel olarak sağlık alanında çalışmaların öngörüldüğü stratejik planın revize edilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim. Eğer meclisimiz, yönetim kurulumuz uygun bulursa, 2018, hatta 2019-2023 dönemi için yeni bir stratejik plan çalışması yapılmasını da ele almamız iyi olacaktır. Çünkü Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 hem ülkemiz hem de şehirlerimiz için önemli bir tarihtir. 2023’e kadar şehirlerimizin eksiklerini azami ölçüde ortadan kaldırarak 21. Yüzyıl Türkiye’sinin iddiasını şehircilik sahasında ortaya koymalıyız. Türkiye’nin muasır medeniyet yarışında bugün en önemli meselesi şehirlerimizin sağlıklı, huzurlu, bereketli, çevreci, müreffeh olmasıdır. Türkiye son senelere kadar yol, su, kanalizasyon, metro, köprü, tramway yapma derdindeydi. Sosyal alanda ise yoksullukla mücadele, halkımızın en temel sağlık ve sosyal hizmetlere erişiminin sağlanması açısından önem arz etmekteydi. Çok şükür bütün bu sahalarda bütün belediyelerimizi büyük ilerlemeler kaydettiler.”
Son Güncelleme: 06.11.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81