Sandal da istifa etti

Sandal da istifa etti

04 Aralık 2017 Pazartesi 19:39
Sandal da istifa etti
Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı'nın geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan 6. Olağan Genel Kurulu sırasında Savaş Çelik'in yönetimde olduğunu gören Fatma Anılgan, kongre devam ederken listedeki isminin silinmesini istedi. Bunun üzerine Mustafa Toklu ve ekibi son dakika değişikliği ile Anılgan'ın ismini silerek yedek listedeki Kübra Taşkıran'ın ismini yazdı. Savaş Çelik'e bir tepki de Ak Parti Mahmutlar Temsilcisi Ercan Sandal'dan geldi. "Partimden değil, görevimden istifa ediyorum" diyen Sandal, istifasını şu sözlerle duyurdu: “Bizler Mahmutlar Ak Parti teşkilatı ve delegeler olarak, Ak Parti Alanya 6. Olağan Kongresi'nde istenmeden yaşanan gerilimin arka yüzünü tüm açıklığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Çünkü orada yaşanan gerilim ve rahatsızlıktan sorumlu olmadığımızın, kamuoyu ve partililerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz. Partimizin, bu tür olaylar ve spekülasyonlarla yıpranmasında kesinlikle hiçbir sorumluluğumuz ve payımız bulunmamaktadır. Öncelikle, inandığımız dava uğruna haklı olarak tepkimizi ortaya koyduğumuz ancak kamuoyuna farklı aksettirilen olaylardan ötürü partililerimizden özür dileriz. Alanya’nın en çok seçmenine sahip mahallesi olan Mahmutlar’da, teşkilatımızın ve üyelerimizin öneri ve uyarıları hiçe sayılarak yapılan usulsüz delege seçimi ile başlayan süreç, kongrede intikam amaçlı bilinçli olarak devam ettirilmiştir. Kongre arifesinde ilçe başkan adayı ile yaptığımız dar katılımlı istişare toplantımızda, bize yeni oluşacak yönetim kurulu toplantısı hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş ve benzer konular istişare edilmemiş, e önerimiz alınmamıştır. Zaten söz konusu toplantı, ilçe başkanı adayı tarafından isteksiz yapılmıştır. Toplantı sürecinde kurucu başkanımız Muhterem Anılgan, ilçe başkanı adayı Mustafa Toklu'ya kulağımıza hoş olmayan isimlerin geldiğini, bu isimlerin listeye yazılması halinde hiç bir şekilde kabul görmeyeceğini üstüne basa basa belirtmiştir. Toklu da böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ve bizim uyarılarımızı dikkate alacağını belirtmiştir. Biz bütün bunlara rağmen kongre salonuna giderek salondaki yerimizi aldık. Yaklaşık 15 dakika sonra elimize ulaşan listede, mahallemizden Fatma Anılgan ve Savaş Çelik isimlerini listenin asil bölümünde olduğunu gördük. 
‘LİSTEDE OLMAMASI GEREKTİĞİNİ ÖNCEDEN BELİRTTİK’
Tepkimize sebep Ak Parti listesinde adı geçen kişinin ailesinin öyküsünü kısaca hatırlatacak olursak, Mahmutlar’da belediye başkanı olarak göreve başladığında ilk iş olarak çoğu üniversite mezunu, özveri ile çalışan ve sadece Ak Parti’ye oy verdikleri için onlarca belediye personelinin ekmeği ile oynamıştır. Ak Parti’ye oy veren belediye çalışanlarının bir kısmını tamamen işten çıkarmış, bir kısmının görev yerlerini değiştirmiş, vasıflı üniversite mezunu çalışanları bile cadde temizliği, mezarlık bekçiliği gibi işlere vermiştir. Bir kısmını da Büyükşehir Yasası'nı bahane ederek havuza göndermiştir. Kısacası; emekçi personele sadece Ak Parti’ye oy verdikleri için açık açık baskı uygulayarak, emekçilere psikolojik baskı yapmıştır ve bu uygulamasından dolayı da 'görevi kötüye kullanma' suçundan 4 ay hapis cezası almıştır. Akabinde 'rüşvet ve yolsuzluk' sebebi ile operasyonla tutuklanarak görevden uzaklaştırılan ve adı bu olaylarla anılan bir aile ferdinin, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele etmeyi kendine ilke edinen Ak Parti listesinde olamayacağını önceden belirttik. Ancak, bu uyarımıza rağmen ilçe başkan adayının bizleri aldatarak, bu ismi listeye yazdığını kongre salonunda tespit ettik ve hızla itirazlarımızı belirttik. Ancak muhatap bulamadık. İşin özü, bu aileyi ve yanındaki haramileri bizden daha iyi kimse tanıyamaz. İlçe başkan adayı ve bu listeye onay verenler, 15 Temmuz gecesi 'Salalar susmasın' diye canını dişine takarak meydanlarda nöbet tutan arkadaşlarımızın tamamını hiçe saymışlar, hak ve hukuklarını çiğnemişlerdir. Ancak haramileri de ödüllendirmişlerdir. 
‘HARAMİLERLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Bu harami takımı, Mahmutlar’da Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti’ye ve hükümetimize sürekli iftira atan, küfür ve hakaret eden aynı masanın insanlarıdır. Biz bu insanlarla mücadele ederken, davadan bahsedenler, sadece kendi davalarının peşlerine düşmüşlerdir. Netice itibariyle Mahmutlar’da yaşayan ve her türlü gelişmelere birebir tanıklık eden bizlerin itirazlarımızı görmezden, duymazdan gelmişlerdir. Partimizin tüm yetkilileri, bu duruma şahittirler. Bu arada, listede olduğunu sabah ilçe başkanı adayının aramasıyla öğrenen ancak mahallemizden listeye yazılan diğer ismi kongre salonunda öğrenen Fatma Anılgan, bu haramilerle aynı listede yer almayacağını söyleyip anında tepkisini ortaya koyup istifa etmiş ve diğer delege ve partili arkadaşlarımızla birlikte salonu terk etmiştir. Ben bu vesileyle kamuoyu önünde, anında tepki koyan Fatma Anılgan'a teşekkür ediyorum. Gerçek dava sahiplerini dışlayarak, bu haramileri ödüllendirenler bilsinler ki, biz Mahmutlar'daki Ak Parti mensupları olarak haramiler ve yardakçılarla mücadele etmeye devam edecek ve kutlu davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kamuoyuna ve bu davanın sahiplerine saygıyla duyururuz. İçinde bulunduğumuz bu sebeplerden dolayı Mahmutlar Mahalle Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ak Parti üyeliğini sonuna kadar gurur ve onur ile taşımaya devam edeceğim.”
 
Son Güncelleme: 04.12.2017 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81