ALKÜ’de mutfak hijyeninin önemi anlatıldı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

ALKÜ’de mutfak hijyeninin önemi anlatıldı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor.

25 Kasım 2019 Pazartesi 15:45
ALKÜ’de mutfak hijyeninin önemi anlatıldı

Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşiresi Aysel Duman, hastane mutfağında ve yemekhanesinde hizmet vermekte olan personele yönelik “Hastane mutfaklarında enfeksiyon kontrol önlemleri ve hijyen kuralları “başlığında bir eğitim düzenledi. Gıdaların sağlığa uygun koşullarda hazırlanması gerektiğine değinen duman, mutfak hijyeninde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Aysel Duman: ”Mutfak hijyeninde başta besin hijyenine, araç gereç (ortam) hijyenine ve kişisel hijyeninize önem vermelisiniz. Su ve sabunda en önemli temizlik araçlarınız arasında yer almalıdır.“ dedi. Soru cevap şeklinde geçen eğitim seminerinde kişisel hijyende en önemli unsurun el yıkama olduğu vurgulandı. Dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81

banner64