Paratoner Fiyatlarında Kaliteyi Sorgulayın!

Paratoner Fiyatlarında Kaliteyi Sorgulayın!

11 Şubat 2017 Cumartesi 12:10
Paratoner Fiyatlarında Kaliteyi Sorgulayın!


Günümüzde yıldırımdan korunma denilince akla öncelikle paratoner gelmektedir. Paratonerler dış yıldırımlık sistemleri olup, yıldırıma karşı fiziksel koruma yaparlar. Ancak yıldırımdan tam olarak korunabilmek için üretilen paratonerin uluslararası standartları sağlaması gereklidir. Özellikle TSE belgesi olmayan ürünleri almamanızı öneririz.

 



 

Paratonerin fiyatını etkileyen bir diğer önemli unsur ise koruma yarı çapıdır. Yine yıldırımın 100 ka darbeye kaç defa dayandığı bir diğer önemli unsurdur. Çoğu paratoner bir kere darbe alması ile yok olmaktadır. Bunun önüne geçmek için çelik ürünler kullanılabilir. Yine seçilecek ürünün paslanmaz olması bir diğer önemli unsurdur. Çünkü paratoner paslandıkça direnç değeri değişecektir. Bu durumun önüne geçmek için hem paratonerlerin bakımları düzenli olarak yapılmalı hem de ölçümleri gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle ucuz paratonerler kolay bir şekilde paslanmaktadır ve bu nedenle sık sık bakım hizmeti almak zorunda kalmaktasınız. Bu nedenle paratoner alımı yaparken, paslanmaz olup olmadığı çok önemlidir. her tesis için önemlidir, ancak alacağımız ürünün 20 25 yıl kullanabileceğimizi unutmamız gerekir.

 



 

Paratoner seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsursa; yıldırım risk analizidir. Öncelikle bir tesis yıldırım risk analizi yapılır. Buna göre koruma seviyesi seçilir. Bu koruma seviyesine göre yönetmelikte bize söylenen, koruma yarıçapına uygun ürün seçilir. Örneğin; yıldırım risk seviyesi dört çıkmış bir tesis içim koruma çapı 60 metre olan paratoner seçilebilir. Bunun bilincinde olarak paratoner seçimi yapılması gereklidir. Yıldırımdan korunmada doğru ürün seçimi kadar fiyatın da önemi vardır. Paratoner fiyatlarında bakılması gereken her şeyden önce kaliteyi ön plana çıkaran, tse belgesi olan firmaları seçmek daha akıllı bir seçim olacaktır.
Son Güncelleme: 12.02.2017 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81