Kurban 'siz' olmayın!

Kurban 'siz' olmayın!

29 Ağustos 2017 Salı 20:45
Kurban 'siz' olmayın!
Alanya’da polis, kurban pazarlarında yapılan alışverişlerde sahte para ve çeklere karşı satıcıları ‘Uyanık olun şüphe duyduğunuzda 155’i arayın’ diyerek uyararak hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıttı.
 
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri vatandaşları ile kurban satıcılarını dolandırıcılık ve sahte para konusunda uyardı. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Alanya ilçesinde kurulan kurbanlık canlı hayvan pazarlarında özellikle nakit para kullanılması, ekonomik değeri olmayan yabancı ülke paraları ile sahte paralarında bu yerlerde piyasaya rahatlıkla sürülebilmesinin vatandaşlar açısından riski artırdığı kaydedildi. Çıplaklı Mahallesi’nde bulunan kurban pazarında toplum destekli polis ekipleri, Kurbanlık satış yerine üzerinde ’Kalpazanların, Dolandırıcıların ve Hırsızların Kurbanı Olma’ yazılı afişler astı. TDP ekipleri, daha sonra kurbanlık hayvan satıcılarına sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılıkla ilgili hazırladıkları broşürleri dağıttı.
SAHTE PARAYA KARŞI UYARI 
Polisler, “Hayvan hırsızlığı ve sahte para olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili besicilere pratik bilgiler vererek, besicilerin sorularını yanıtladılar. Sahte para ile kurban almak isteyenlerin ve hırsızların pazarlamacı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı ve hayvan alıcısı kılığında gelerek hayvan ve ağıl sayısını öğrenip, keşif yaptığı polisler tarafından besicilere hatırlatıldı. Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat hattına bilgi verilmesini isteyen TDP polisleri sahte paranın gerçeğinden ayırt edilmesini kolaylaştıran pratik önerileri besicilere aktardılar.” Hayvan alım satımlarında sahte para vermeye çalışan kalpazanlara karşı çok dikkatli olunmasını isteyen polisler ayrıca hayvan sahiplerini de hayvanları tutmak için kullandıkları dam ve ağılları da başıboş bırakmamaları ve kontrol etmeleri konusunda besicileri uyardılar.
Yaptıkları uygulamadan memnun kalarak polislere teşekkür eden hayvan satıcıları ise,” Polislerin bizi düşünerek bu şekilde bize bu bilgileri vermeleri bizi son derece sevindirdi. Hem zor şartlarla geliyoruz hem de zor şartlarda kurbanlarımızı satıyoruz. Birde bu telaş içinde bizden kurban alan vatandaşların bize sahte para verebilecekleri hiç aklımıza gelmiyor. Sizin yaptığınız bu bilgilendirme sayesinde aldığımız paraları göstermiş olduğunuz şekilde kontrol edeceğiz. Polislerimize duyarlığından dolay çok teşekkür ederiz ” dediler.
 
Son Güncelleme: 29.08.2017 20:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81