İpargülü Şenliği düzenlendi

İpargülü Şenliği düzenlendi

26 Temmuz 2017 Çarşamba 20:08
İpargülü Şenliği düzenlendi
İncekum Karaboynuzlar Yaylası'nda İncekum Kalkınma ve Yardımlaşma Kültür Derneği tarafından İpargülü Şenliği yapıldı. 
İncekum Kalkınma ve Yardımlaşma Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu İpargülü şenliklerinin 1'ncisi Karaboynuzlar Yaylası'nda gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Ahmet Olgun ve İsmail Yıldız "Birincisini gerçekleştirdiğimiz İpargülü Şenliklerini ileriki yıllarada taşıyıp geleneksel hale getireceğiz. Gençler bizim derneğimize üye olsunlar. Kültürümüzü birlikte araştırıp, birlikte yaşayalım" dedi. Şenliklerde Ozan Ali Ateş'in türküleriyle alana kurulan Yörük Çadırı'nda misafirlere Yörük ayranı ikram edildi. Eski yayla oyunları oynandı. Şenliğe Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
İPAR ÇİÇEĞİ NEDİR?
Mis gibi ince kokusuyla meşhur Giği'niin efsanevi İpar çiçeği Eğrigöl ve Söbüçimen Yaylalarının bulunduğu coğrafya özellikle Giği dağı ile Tanrı dağları arasındaki bölgede yetişir. Yörüklere kucak açan cazibesiyle hem de çok ilgi çeken Sultan pınarı ve İpar çiçekli efsaneleriyle çok önemlidir. - Recep Erdoğan
 
Son Güncelleme: 26.07.2017 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81