Yücel’in faaliyetleri onaylandı

Belediyenin Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Alanya Belediye Başkanlığı’nın 01 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasını kapsayan bir yıllık 360 sayfalık faaliyet raporu oylandı; encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

Yücel’in faaliyetleri onaylandı

Belediyenin Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Alanya Belediye Başkanlığı’nın 01 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasını kapsayan bir yıllık 360 sayfalık faaliyet raporu oylandı; encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

03 Nisan 2018 Salı 20:39
Yücel’in faaliyetleri onaylandı

Alanya Belediye Meclisi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Grubu'ndan Mustafa Tuna,  CHP Grubu'ndan Eray Erdem,  AK Parti Grubu'ndan Mustafa Keşoğlu,  Ertuğrul Akay,  Yusuf Hastürk katılmadılar. Toplantıda konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  2017 faaliyet raporunu hazırlayanlara teşekkür ederek,  raporun hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Yücel daha sonra meclisin başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er'e bıraktı. Bir konuşma yapan Adem Er,  "İnsan odaklı hizmet vermeye çalıştık. Üretken belediyeciliği esas aldık. Faaliyet raporumuz yaklaşık 360 sayfa. Alanya Belediyesi 300 bin nüfuslu 70 kilometre sahili bulunan bir alanda hizmet vermeye çalışıyor" dedi. 
"GİDERİMİZ GELİRİMİZDEN FAZLA'
Toplantıda önce konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan,  "4 yılı geride bıraktık" diyerek söz hakkını Alper Birer'e bıraktı. Birer,  "Bütçemiz 2017'de 290 milyon liraydı. 96 milyonluk kısmı vergi. Alınan bağış ve yardımlar 4 milyon 400 bin TL civarında. İller Bankası'ndan 165 milyon TL gelmiş. Gelir toplamı 218 bin 116 bin TL. Personel gideri 43 milyon TL. 1841 taşeron çalıştırmıştık.  Giderlerin içerisinde akaryakıt gideri 18 milyon 773 bin lira. Giderimiz 280 milyon lira. 52 milyon lira aleyhte. Dolayısıyla giderimiz gelirimizden fazla. 710 milyon civarı bir yemek harcaması var. 103 bin 500 liralık bir anket çalışması var. Bu anketin neye istinaden yapıldığını öğrenmek istiyoruz" diye konuştu. 
"ALACAKLA BORÇ ÖDENMEYECEĞİ GERÇEK" 
Sonra konuşan Başkaptan,  "Kent Bilgi Sistemi ile ilgili neler yapıldı bilmek istiyoruz. Arşiv çalışmasının yapılmadığından dolayı büyükşehirde yaşayan insanlar belgelere ulaşamıyor.  2014 yılından beri beden bu arşivle ilgili çalışma yapılamadığını bilmek istiyorum.  Bunun yanında numarataf bilgilerine ulaşılması lazım. Numarataj olması için yol ağları olması lazım. Bütün mahallelerdeki yol ağlarının toplamı nedir?  Alanya'da hizmet götürdüğümüz kaç kilometre yol var?  Fen İşleri Müdürlüğü bunu söyleyebilir mi?  Borç yiğidin kamçısı olsa da alacakla borcun ödenmeyeceği de bir gerçek" ifadelerini kullandı. 
‘BELEDİYE BİNASI YIKILACAK MI?’
AK Parti'li Arif Tok,  "Katılımcı belediyecilik beklerdik.  Kent Meydanı eksikliği var deniliyor. Kent meydanı eksikliği var. Şehirler artık meydanlarıyla anılıyor. Daha önce burada bu belediye  binasının yıkılıp yerine meydan yapılacağı belirtilmişti ama sonradan binanın yıkılmayacağı gündeme geldi. Bu bina yıkılacak mı yıkılmayacak mı?  dedi. 
"GÜZEL ÇALIŞMALARDA KATKIMIZ VAR"
CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş da, "AK Parti Grubu'nun ileri sürdükleri birçok öneri var. Bunların bir kısmını biz tespit edememişiz. AK Parti Grubu'nun ileri sürdüğü önerilere katılıyoruz. Her siyasi parti grubunun kendine ait görüşleri var. Biz ana muhalefet görevi yaptığımıza inanıyoruz. Muhalefet sadece eleştirmek değil,  görüş ve öneri de sunmaktır. Bazı önerilerimiz kabul edilmemiştir. Bazıları da kabul edilmiştir. Alanya'da yapılan güzel çalışmalarda bizim de katkımızın olduğuna inanıyoruz. Büyükşehir Yasası ile belediye hizmetlerinin tabana yayılması ancak gelirinin de düşmesi aklımızda. 2017 toplam gider 280 milyon lira. 2017 gelir açığı 52 milyon lira. Belediyenin 110 milyon TL'ye ulaşan borcu belediyenin mali durumda sıkıntılı olduğunu düşünmemize neden oluyor. Faaliyet raporunda ifade edilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı'ndaki Wi-Fi hizmetini belediye mi veriyor?  Yol ve kaldırımların işgali gibi konularda belediye meclisinde alınan kararların tam olarak uygulanmadığı görülüyor. Her yıl bir kapalı pazar yeri yapma hedef tutturulamadı. Tahsilat yüzde 67'de kaldı ”diye konuştu. 
"DERSLERİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞLAR"
MHP’li Celal Taşkın da,  "Ben daha farklı eleştiriler bekliyordum. AK Parti Grubu ve MHP Grubu derslerine çok da iyi çalışmamış gibi görünüyor. Verilen cevapların da yerinde olduğunu belirtmeliyim "dedi. Bu sırada Adem Er,  "Celal bey burada siz değil,  ben terliyorum" diye espri yapınca salonda gülüşmeler yaşandı. Daha sonra Alanya Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu CHP’nin çekimser oy kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. 
‘GZP OLMASA BU KADAR TURİST OLMAZDI’
Adem Er, ise "Cenaze hizmetleriyle ilgili 2 grup bizi eleştirdi. Biz elimizden geldiği kadar hizmet sunduk. Büyükşehir bizim hizmet ortağımız. İlk seçildiğimizde bize cenaze hizmetleriyle ilgili talepler geldi. Bunla ilgili çalışma yapma kararı aldık. Sizin eleştirilerinizle hizmet kalitemiz artıyor.. Biz Alanya Belediyesi'ni sıfırdan kurmadık.  Belediyenin temsil ağırlama geliriyle bir eleştiri geldi. Biz kentin en dinamik yapısıyız. 2014'de Alanya'ya gelen turist sayısı 3.8 milyondu. 2016'da bu sayı 1.6 milyon. Gazipaşa-Alanya Havalimanı olmasa bu olmazdı. Katılımcı demokrasinin örneğini verdiğimize inanıyorum. Belediye binasının yıkım kararı almıştık. Bununla ilgili net bir karar vermiş değiliz ama binanın ek kısımları yıkılacak. Teknik açıdan bu yapının kalması daha mantıklı” şeklinde konuştu. 

 “ALANYA’NIN EN ÜCRA NOKTASINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
Adem Er daha sonra yerini Başkan Adem Murat Yücel’e bıraktı. 4 yıllık Alanya Belediye Başkanlığı görev süresi içinde meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Yücel, Alanya adına alınacak yeni kararlarda da aynı uyumun devam etmesini diledi. Faaliyet raporu ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Yücel, Alanya Belediyesi’nin kendisinden 2 kat büyük belediyelerle kıstas edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Yücel, “Merkeze hizmet etmek kolaydır. Biz, merkezle birlikte 84 yayla, 17 belde, 68 köye hizmet ediyoruz. Alanya’da birçok kişinin hem merkezde hem beldede hem de yaylada evi vardır ve hepsine de aynı şekilde hizmet verilmesini ister. Biz Alanya’nın en ücra noktasına kadar hizmetlerimizi götürüyoruz.” dedi.
“ANTALYA’NIN YATIRIM BÜTÇESİ EN BÜYÜK BELEDİYESİYİZ”
“Alanya Belediyesi, 4 yılda üreten, ürettikçe güçlenen ve güçlendikçe daha çok büyüyen bir belediye oldu.” şeklinde sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Yücel, “Bu yıl yatırım bütçemizi yaklaşık 85 Milyon TL’ye çıkarttık. Büyükşehir Meclisi’ne katılan arkadaşlarımız bilir, Alanya Belediyesi Antalya’nın en büyük yatırım bütçesine sahip belediyesidir.” diye konuştu.
“UYGULADIĞIMIZ SOSYAL PROJELER AVRUPA ÜLKELERİNDE YOK”
Alanya Belediyesi’nin sosyal projelerle örnek bir belediye olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yücel, “Alanya Belediyesi bölgede en iyi yapılanan ve en kurumsal belediyedir. Alanya Belediyesi’nin engellilerle ilgili uygulamalarının yüzde 50’si Avrupa’daki kentlerde bile yok. Sosyal projelerle en uzak köşedeki engelli, yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç insanımıza ulaşıyoruz.” dedi.
“4 YILDA YAPTIĞIMIZ HİZMETLER HANGİ BELEDİYEDE VAR?”
Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi, kurduğu Güneş Enerji Santraliyle kendi elektriğini üretiyor. Maden Kalker Ocağı, en modern asfalt plenti, kendi bitkimizi çiçeğimizi ürettiğimiz park bahçeler seramız hangi belediyede var? Büyükşehir Belediyesi’ne “sizin yükünüzü alalım, sizin yaptığınız hizmetlere destek verelim” diyen hangi belediye var? Aldığımız borçta belli, ödediğimiz rakamlarda belli, yaptığımız işlerde belli.”
“CENAZE HİZMETLERİ BİNASINA ALANYA’NIN İHTİYACI VAR”
Bazı hizmetlerle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın cenaze hizmet yerine ihtiyacı vardı, O’nu da yaptık. Günde 110-180 arasında cenaze oluyor. Hizmete açacağımız cenaze hizmet yerinde 12 morg var. 300 nüfuslu Alanya için elzem olan bir yer burası. Çıplaklı’da Kapalı Hayvan Pazarı kurduk. Yine Antalya bölgesinde Burdur’dan başka kapalı hayvan pazarı olan belediye yok.” şeklinde konuştu.
BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR
“Yaptığımız hizmetler aynı zamanda tüm meclis üyelerinin, tüm belediye personelimin, tüm Alanya’nındır” diyen Başkan Yücel, destekleri için meclis üyelerine ve Alanya halkına teşekkür etti. Başkan Yücel, yaptıklarımız da yapacaklarımız da bu kaynaklarla yapılabilecek maksimum işlerdir. Alanya’ya hizmet etmek için çalışan tüm belediye personelime de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. 

Komisyon üyeleri seçildiFaaliyet raporunun onaylanmasının ardından encümen ve komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Encümen Üyeliğine; Ali Uğur, Abdullah Öztürk ve Zihni Asiltürk, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Mehmet Kural, Alper Birer, Tunahan Kasapoğlu, Celal Taşkın ve Fahri Baysal, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Arif Tok, Gökhan Sipahioğlu, Melike Nazifoğlu ve Mehmet Ali Tekin, Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonuna; Erol Fazlıoğlu, Mustafa Aras ve Mustafa Toksöz, Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonuna; Mehmet Şenli, Nefise Develioğlu, Fahri Baysal, Hasan Özdemir ve Mehmet Kula, Numarataj Komisyonuna; Mehmet Şenli, Nefise Develioğlu, Fahri Baysal, Celal Taşkın ve Hasan Özdemir, Kültür ve Turizm Komisyonuna; Şükrü Cimrin, Eray Erdem, Hasan Özdemir, Celal Taşkın ve Ali Uğur, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna; Ertuğrul Akay, Gökhan Sipahioğlu, Hasan Basar, Mustafa Toksöz ve Ali Uğur, Esnaf ve Ticaret Komisyonuna; Ahmet Büküş, Gökhan Sipahioğlu, Hasan Basar, Mehmet Kula ve Mustafa Toksöz, Tarihi Kentler Birliği Asil Üyeliğine, Celal Taşkın yedek üyeliğe Melike Nazifoğlu ve Akdeniz Belediyeler Birliği asil üyeliklerine Melike Nazifoğlu, Nefise Develioğlu, Gökcen Nazifoğlu, Celal Taşkın yedek üyeliklere ise Mustafa Keşoğlu ve Eray Erdem seçildi.

Şehidin ismi evinin sokağına verildi

Belediye Meclis Toplantısında Bektaş Mahallesi 106. Sokağa şehidimiz Fatih Uysal’ın ismi verildi. Şehidimizin ailesinin de yaşadığı 106. Sokağın ismi “Şehit Fatih Uysal Sokak” olarak değiştirildi.
OBA’YA FENERBAHÇE BULVARI
Öte yandan Cikcilli Mahallesi sınırından başlayarak doğuya doğru Cikcilli Bulvarını müteakip Oba Mahallesi’nde Fidanlık Caddesi ile kesişen yeni açılan imar yoluna Fenerbahçe Bulvarı ismi verildi.

– Mert CANTÜRK 

Son Güncelleme: 03.04.2018 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81