Yenialp: TBMM'den önce Alanya Belediyesi yaptı

Alanya Belediyesi'nin zincir marketlerle ilgili aldığı kararın ardından, bakkallar için bir diğer sevindirici haber de hükümetten geldi. Hükümet bakkal esnafını korumak adına hazırladığı yasa teklifini TBMM gündemine taşıyacak.

Yenialp: TBMM'den önce Alanya Belediyesi yaptı

Alanya Belediyesi'nin zincir marketlerle ilgili aldığı kararın ardından, bakkallar için bir diğer sevindirici haber de hükümetten geldi. Hükümet bakkal esnafını korumak adına hazırladığı yasa teklifini TBMM gündemine taşıyacak.

10 Aralık 2019 Salı 11:33
Yenialp: TBMM'den önce Alanya Belediyesi yaptı

Alanya Belediyesi'nin Aralık ayı meclisinde gıda dışında, hediyelik eşya, kıyafet, deniz malzemeleri satışı da yapan zincir marketlere yönelik 300 metrekare şartı onaylandı. Şimdi ise bakkallar için hükümetten de sevindirici bir haber geldi. Hükümet, mahalle esnafını rahatlatacak bir yasa teklifi hazırlığına başladı. Önümüzdeki aylarda TBMM gündemine taşınması beklenen teklife göre, aynı cadde üzerinde onlarca market açılamayacak. Belli bir nüfus kriteri belirlenip o alanda belli sayıda market açılmasına izin verilecek. Önümüzdeki aylarda TBMM gündemine taşınması beklenen yasa teklifi kapsamında perakende ticarete ilişkin önemli hükümler yer alacak.

'TBMM'DEN ÖNCE ALANYA BELEDİYESİ YAPTI'

Hükümetin küçük esnafı korumak adına hazırladığı yasa teklifine ilişkin açıklamada bulunan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, "Bilindiği üzere Aralık ayı belediye meclisimiz bir karar aldı bu konuda. Biz Sayın belediye başkanımız Adem Murat Yücel beye ve meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyoruz. Bu oy çokluğu ile değil oybirliği ile alınmış bir karardı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi öncesinde bu karar çıktı.

'HER ZAMAN SÖYLEMİŞTİK'

TBMM'de bu yönde bir çalışma yapmakta. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de çıkacak olan kararın içerisinde bizim de imzamız bulunmakta. Bunun çalışmasını Ankara'da da yapıyorduk. Gerek milletvekilleriyle gerekse de Sayın ticaret bakanımıza bu konuları görüşüyorduk ve söylüyorduk her ortamda. TBMM'de önce de Alanya Belediyesi'nin böyle bir karar alması bizi son derece mutlu etti. Bundan sonra yeni bir zincir mağaza açılırken, 300 metrekarenin altında olmayacak. TBMM'den çıkacak olan karar da aynı zaten 300 metre kare artı 100 metre kare de indirme ve bindirme alanı olması, 20 araçlık otoparkın bulunması ve 5 bin nüfusun altındaki bölgelere ve mahallelere böylesine bir zincir mağazanın girmemesi ile ilgili.

'ESNAFI BİTİRMEMELİ'

Tamam AVM'ler bir bölge için bir ülke için gelişmişlik göstergesi olabilir ama esnafı da bitirmemeli. Çünkü her şeyin bir kuralı vardır,  alışverişin ve ticaretinde bir kuralı olması gerektiğini biliyorduk ve yıllardır da söylüyorduk. Marketler yasasının bir an önce çıkması ile ilgili inşallah hükümetimiz de bu yönde adımlar atmaya başladı. Bundan sonra esnaflarımız bir nebze de olsa nefes alacaklar ve bunu geriye dönük nasıl bir uygulama yapılabilir bu konuda da çalışmalarımız devam edecek. İnşallah bu kararın içine de o da gerçekleşecek ve meclisimizde bir çalışma yapar diye düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81