SGK’dan yabancılara özel toplandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürlüğü tarafından Alanya’da yaşayan yabancı uyruklular için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SGK’dan yabancılara özel toplandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürlüğü tarafından Alanya’da yaşayan yabancı uyruklular için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

11 Mart 2018 Pazar 21:14
SGK’dan yabancılara özel toplandı

Grand Okan Otel’deki toplantıya SGK Alanya Müdürü Muharrem Kaya,  SGK Alanya Müdür Yardımcısı Berrin Karaca ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) Şefi Gönder Atalı ve yabancı uyruklular katıldı. Toplantıda konuşan Müdür Kaya, “SGK 2008 yılından sonra ülkemizde yaşayan tüm insanların zor, sıkıntılı zamanlarında onların sosyal amaçlı olarak yardımına koşan bir kurumdur. Bu anlamda biz SGK Alanya Müdürlüğü olarak Alanya’da yaşayan herkese sağlık, sigorta, emeklilik gibi konularda destek ve yardımlarını sunmak zorunda olan bir kuruluşuz. Bizler de bu düşünceyle bütün sıkıntıları, problemleri her platformda çözmek adına gayret içerisindeyiz. Bundan sonra sizin sorunlarınızı çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

‘HİZMETLERİ ÜCRETSİZ VERİYORUZ’
GSS Şefi Gönder Atalı da, “SGK’ya başvurduğunuzda hangi evrakların gerekli olduğunu bilmenizi istiyoruz.  Yabancı uyruklular adına işlem yapanlar var. Bunu yapanlar ciddi ücret alıyor. Biz bu hizmetleri kamu kuruluşu olarak ücretsiz olarak verdiğimiz için yabancı uyrukluların ülkemize bakışının farklılaşmasını istemiyoruz. Personel olarak her konuda yardıma açığız. Bu hizmeti ücretsiz sunuyoruz. Sizin hangi konuda kuruma geleceğinizi bilmenizi sağlamak asıl amacımız. GSS kişilerin özellikle sağlıkların korunması sonra da sağlık riskleri ile karşılaşmalarında ise bunların finansmanını sağlayan bir sistem. Yabancı GSS’ye kimler girebilir?  Kişilerin kuruma başvurduklarında bir yıl  ikameti olduklarını belgelendirmeleri lazım. Yine ellerinde aktif devam eden ikametlerinin olması lazım. Bununla birlikte  Türkiye dışında bir ülkeden sağlık yardımı almamaları lazım. Bu konuda tescilleri yapanlar tescilin üzerinden bir ay geçtikten ve bir aylık primlerini yatırdıktan sonra sağlık hizmeti almaya başlayacak. 2018 yılı yabancı GSS için belirlenen ücret 486, 96 kuruş. Bu kapsamda kişilerin sağlık hizmeti alması için 2 aya kadar borcu olmamalı. Kişilerin sağlık hizmetinden düzenli olarak yararlanması için ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Ödemeden 24 saat sonra sağlık hizmetiniz açılıyor. Yabancı uyrukluların bize yansıttığı 2 sorun var. Yabancı uyrukluların ikametlerinin bitmeden önce Göç İdaresi’ne başvurması durumu var. İkametlerinizin bir an önce düzenlenip sağlık hizmetlerinden yararlanmanız için Göç İdaresi’ne bu başvurunun belli bir süre önceden yapılması gerekiyor. İkametiniz bitmeden önce Göç İdaresi’ne başvurup ikametinizi talep edin. Yabancı uyruklu vatandaşlar hekimler tarafından kronik olarak tedavi edilen hiçbir hastalığın tanı ve tedavisinden yararlanamıyor. Bu şu an büyük bir sıkıntı ama bizden kaynaklı değil. Bu yasal düzenlemelerden kaynaklı. Kronik hastalıkların mahiyeti konusunda biz bilgi sahibi değiliz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81