Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu, şehirlerin gastronomisini ve mutfak kültürlerini etkin tanıtmak ve yerel mutfak unsurlarını katma değerli ürün olarak sunmak için kurulan “Culinary Heritage - Mutfak Mirası” sisteminin Alanya’daki üye işletmeleri pandemi boyunca her gün yapılan paylaşımlarla tanıtılmaya devam etti. Dördüncü yılını tamamlayan Mutfak Mirası Alanya sistemi, gerek resmi internet sitelerinde, gerekse sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla Nisan ve Mayıs aylarında da tanıtımlarına devam etti. Dünya genelinde birçok kişinin evlerinde zaman geçirdiği bu süreçte internet aracılığı ile potansiyel gurme ziyaretçilerin dikkatini çekmek için pek çok paylaşım ve etkileşim gerçekleştiren Mutfak Mirası Alanya resmi hesapları, 2020 yılının ilk 5 ayında toplamda 111 bin 599 ziyaretçinin ilgisini “Alanya Gastronomisi ve Üye İşletmelere” çekti.
Gülüklü çorbaya ilgi
“Turizmde alternatifler oluşturuyoruz”
Başkan Yücel, “Alanya turizmini deniz, kum, güneş ekseninden çıkarmak ve sürdürülebilir turizm unsurlarını canlandırmak adına gastronomi alanında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Mutfak Mirası koordinatörleri, çalışma arkadaşları ve gönüllü olarak üye olan işletmelerimizle beraber güzel projeler gerçekleştiriyorlar. Turizmin içinde önemli bir yere sahip olan gastronomi, yerel üretici, yerli ürün ve yöresel konseptleri ve bunları sağlayan üye işletmeler ile önemli bir güç oluşturuyor. Şehrin gastronomisini tek çatı altında topladığımız bu projede bizlerle birlikte yürüyen ve Alanya için güzel işler yapan esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.