Alanya'da hortumun yaraları sarılıyor 

Alanya’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve hortum yaklaşık 80 dekardaki seralara zarar verdi.  

Alanya'da hortumun yaraları sarılıyor 

Alanya’da etkili olan kuvvetli rüzgar ve hortum yaklaşık 80 dekardaki seralara zarar verdi.  

27 Ocak 2019 Pazar 15:32
Alanya'da hortumun yaraları sarılıyor 

Alanya’nın kırsal mahallelerinde önceki akşam saatlerinde kuvvetli fırtına ve hortum etkili oldu. Şiddetli rüzgar ve hortum nedeniyle Toslak Mahallesi’ndeki yaklaşık 30 dekarlık alanda 20 kişiye ait domates ve salatalık ekili olan naylon seralar zarar gördü. İlçenin Konaklı ve Hacımehmetli mahallelerinde de de hortumun etkisini gösterdiği öğrenildi. 

“BU YILKİ ÜRETİM SEZONUNU KAPATTIKLARINI SÖYLEDİLER”

Bölgedeki hasar tespit çalışmalarına katılan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, çıkan hortumdan dolayı yaklaşık 80 dekarlık alandaki seralara zarar verdiğini aktardı. Üreticileri zor bir sürecin beklediğini belirten Musluoğlu,”Seraların başında bekleyen üreticilerle yaptığımız görüşmelerde kendilerini zor bir sürecin beklediğini ve bu yılki üretim sezonunu kapattıklarını söylediler. Bu üreticilerin üretimde kalabilmesi için acilen hasar tespitlerinin yapılması zararlarının karşılanması, kredi, sigorta, elektrik vergi gibi borçlarının ertelenmesi zirai ilaç, gübre, fide gibi borçlarının afet fonundan ödenmesi gerekmektedir. Antalya bölgesindeki hasarlı hasarsız tüm üreticilerin Bankalara olan borçları bankalar birliğinin, tarım bakanımız ve TZOB Genel Başkanı Başkanlığında toplanıp borçların yeniden yapılandırılmasıyla üreticilerin taksitlerini ileri bir tarihe ertelenmesi gerekmektedir. Görüştüğümüz birçok üreticinin borçlarının Ziraat Bankası ve tarım krediye değil Özel Bankalara olduğu bu nedenle siyasilerin ve bürokratların konuya bu taraftan bakmasında fayda var. Yoksa Üreticiye vaat edilenlerin geçmişte olduğu gibi bu günde hepsi boşta kalır” dedi. –Erdal ANAK
 

Anahtar Kelimeler:
AlanyaHortumSera
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81