BŞB'den sağlıklı ve güzel çevre

BŞB'den sağlıklı ve güzel çevre

24 Temmuz 2017 Pazartesi 20:11
BŞB'den sağlıklı  ve güzel çevre
Antalya Büyükşehir Belediyesi park, bahçe ve yeşil alanlarda çevreye duyarlı ürünler kullanıyor. Kimyasal gübre yerine organik gübre kullanımına geçen Büyükşehir Belediyesi böylece verimi arttırmanın yanı sıra sağlıklı bir çevre oluşmasına da katkı sağlıyor.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, çevreyi korumak amacıyla kimyasal gübre kullanımını en aza indirerek bakteriyel gübre kullanımına geçti. Bitkinin temel ihtiyacı olan azot ve fosforu organik yollardan karşılayan, verimi ve hastalıklara karşı direnci artıran bakteri içerikli gübreler Alanya’daki park, bahçe ve yeşil alanlarda kullanılmaya başlandı. 
TAMAMEN ORGANİK
Alanya’da kullanılan bakteriyel gübreler, ilaç ve sulama masrafını azaltırken, toprağı zenginleştiriyor. Tamamen organik olan bu gübreler, bitkinin büyümesini, çiçek açmasını, hızlandırıp, hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Bitki gelişimini doğrudan etkilemenin yanı sıra toprakta atık bırakmayan, yer altı sularını kirletmeyen bakteriyel gübreler insan sağlığına zararsız ve çevre koruma konusunda öncülük ediyor. 
BİLİMSEL GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Alanya’daki peyzaj ve park alanlarının daha da güzelleşmesi için yoğun çaba ve emeğin yanında bilimsel gelişmeleri takip ederek uyguluyor. Bu da Alanya’daki yeşil alanların daha sağlıklı ve güzel görünmesine büyük katkı sağlıyor.
Son Güncelleme: 24.07.2017 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81