Başkan Yücel'den teşekkür

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın 37 yıllık özlemi Alanya Teleferik’in dün düzenlenen açılış törenine katılan vatandaşlara ve davetlilere teşekkür etti.

Başkan Yücel'den teşekkür

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın 37 yıllık özlemi Alanya Teleferik’in dün düzenlenen açılış törenine katılan vatandaşlara ve davetlilere teşekkür etti.

12 Ekim 2017 Perşembe 16:07
Başkan Yücel'den teşekkür
 
 
 
“ İYİ BİR KATILIMLA TELEFERİĞİN AÇILIŞINI TAÇLANDIRDIK”
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Haftalık Encümen Toplantısı’nda açıklama yaparak teleferiğin açılış törenine katılan tüm davetlilere ve Alanya halkına teşekkür etti. Yücel, “Alanya’nın, Alanyalıların, bu güne kadar belediye başkanlığı ve yöneticilik yapmış arkadaşlarımızın, meclis üyelerimizin hepsinin bir hayali vardı. Bu hayali 30-40 yıl sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Alanya halkı da dün bizi yalnız bırakmadı. Gerek bürokrat olarak gerekse de halk olarak çok güzel, çok iyi bir katılımla teleferiğin açılışını taçlandırdık.” dedi.
 
TURİZMLE İLGİLİ BENZER SIKINTILAR TÜM DÜNYADA DA VARDI
Basın mensuplarını gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, turizm sezonuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
Bu yıl STK’lar, yöneticiler ve halk olarak çok büyük bir beklenti içinde değildik. Hemen hemen beklentilerimizi karşıladık. Ama hedeflediğimiz, çok arzu ettiğimiz bir sezon olmadı. Yine de çok şükür. Bu sıkıntılar sadece bizim ülkemizde değildi. Dünyada da zaten turizmle ilgili benzer sıkıntılar vardı”.
 
EN İYİ 5 ÜLKE İÇİNDEYİZ
“Ama her zaman şunu söylüyorum dünyada turizmi hem toplum olarak hem de ülke olarak en iyi yapan 5 ülkeden biriyiz. Çünkü en güzel tesisler bizde, en güzel coğrafya bizde, en güzel hizmet sektörü bizde ve her şeyden önemlisi de hizmet sektörüyle birlikte yemek kültürümüz iyi bir mutfak mirasımız var.”
 
BİZİM ÜLKEMİZİN AVANTAJLARI DİĞER ÜLKELERDEN FAZLA
“Mutfak mirasımızı, alternatif turizmimizi değerlendirdiğimiz zaman, diğer destinasyonlardaki avantajlar ve dezavantajları bizimkilerle karşılaştırdığımız zaman bizim ülkemizin daha fazla avantajlı bir duruma geçtiğini görüyoruz.”
 
TURİZMİN KATLANARAK BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUM
“Ben dünyada her hangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde ülkemizde turizmin katlanarak büyüyeceğine inanıyorum. Zaten zamanla da bunu görebiliyorsunuz. Acente ve tur operatörlerinden, şu anda Avrupa pazarında bu yıla oranla rezervasyonların yüzde 20- yüzde 25 daha fazla olduğunu duyuyorum. Bu da bize gelecek yıl turizmin bu yılkinden daha iyi olacağını gösteriyor”.
 
GELECEK YIL İNŞALLAH HEDEFİMİZİ YAKALAYACAĞIZ
“İnşallah gelecek yıl hedef koyduğumuz 2014’leri, 2015’leri yakalayacağımıza inanıyorum. Tabi ki bundan sonra bu sektörle uğraşan arkadaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetime, hükümetimize, devletimize çok iş düşüyor. Biz inşallah arzu ettiğimiz, hedef koyduğumuz kitlelere, turizm potansiyeline ulaşacağız”.
 
TELEFERİK ALTAV’A CAN SUYU OLACAK
“Alanyaspor ve ALTAV’A teleferik jesti yaptınız. Kaleye çıkan kişi başına alınan bilet parasının 1 Lirasını Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’na (ALTAV), 1 Lirasını da Alanyaspor’a hibe ettiniz.
Bu da kamuoyunda büyük ses getirdi. Katkı anlamında ne getirir?” Sorusunu yanıtlayan Başkan Yücel, şöyle konuştu:
 
“Bildiğiniz gibi ALTAV’ın sabit gelirleri yok. Genel hibelerle yardımlarla, turizmcilerin ve yerel yönetimin ve Kaymakamlığın katkılarıyla tanıtım çalışmalarını yürütüyor. Tabi ki gerek ALTAV’a gerekse Alanyaspor’a her zaman sabit gelirler sağlanması taraftarıyız. Özellikle ALTAV’A ayrılan bu ödenek bir can suyu olacak.”
 
TELEFERİK DEYİP GEÇMEYİN
“Teleferik deyip geçmeyin. İşte bunun meyvelerini bir ALTAV’da bir Alanyaspor’da bile görüyoruz. Yöreye neler kazandıracağını hep birlikte göreceğiz” diyen Başkan Yücel, 
“Alanyaspor gerçekten diğer kulüplere göre borçsuz yürüyen bir kulüp ve kendi yağı ve tuzuyla kavrulan bir kulübümüz. Yöneticilerine de sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Ama tabi ki gelire ihtiyaç var mı var. Bu ve buna benzer daha bir çok gelirler elde etmeliyiz. Bu yapılan gelirlerin bu iyi niyetli çalışmaların hem bölge halkına yarayacağını düşünüyorum; hem ALTAV’a, hem de Alanyaspor’a iyi bir katkı olacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.
Son Güncelleme: 12.10.2017 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81