Baba isyan etti: Çocuğumu bir okula yazdıramıyorum!

Mahmutlar Mahallesi'nde yaşayan emekli polis memuru İbrahim Özlen isimli vatandaş çocuğunu okula gönderememekten dolayı şikayetçi.

Baba isyan etti: Çocuğumu bir okula yazdıramıyorum!

Mahmutlar Mahallesi'nde yaşayan emekli polis memuru İbrahim Özlen isimli vatandaş çocuğunu okula gönderememekten dolayı şikayetçi.

03 Ekim 2016 Pazartesi 23:39
Baba isyan etti: Çocuğumu  bir okula yazdıramıyorum!
Mahmutlar Mahallesi'nde yaşayan emekli polis memuru İbrahim Özlen isimli vatandaş çocuğunu okula gönderememekten dolayı şikayetçi. 2 yaşından beri çocuğuna baktığını ve annesiyle ayrı olduğu için adres tespitinde yaşanan sorunlar sebebiyle hiçbir okula kayıt yaptıramadığını söyleyen Özlen, yetkililerden bir an önce yardım talep ediyor. Daha önceleri oğlunu özel okulda okutan ancak maddi durumu elverişli olmadığı için devlet okuluna kayıt yaptırmak istediğini söyleyen Özlen, Atatürk Anıtı önünde 9 yaşındaki oğlu Burak Özlen ile birlikte ‘Ben TC vatandaşıyım. Suriye'den ya da Kuzey Irak'tan gelmedim' yazılı pankartıyla yaşadığı sorunları protesto etti. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi günü başlamasına rağmen halen bir okula kayıt yaptıramayan Özlen, “Bugüne kadar çocuğumu kolejde okuttum. Bu sene okutacak gücüm kalmadığından dolayı devlet okuluna yazdırmak istiyorum. Çocuğumun annesiyle ayrıldığım için velayet belli bir yaşa kadar annede gözüküyor. Nüfus Müdürlüğü'ne adres tespiti için gittiğim zaman annesini istiyorlar. Annesi de yanımızda olmadığı için okula kayıt yaptıramıyoruz" dedi.
‘20 GÜN OLDU ÇOCUĞUM OKULA GİDEMİYOR’
İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün talimatına rağmen 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlköğretim Okulu'nun oğlunun okul kaydını yapmadığını iddia eden Özlen, “Birçok mevkiye dilekçe vermemize rağmen çabalarımız sonuç vermiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün şahsen yanına gittim. Görüştüm. Okula kayıt yaptırın demesine rağmen 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlköğretim Okulu'nda çocuğuma kayıt yaptıramadım. 2 haftadan beri herkes okula gidiyor. Benim çocuğum evde kapalı kaldı. Okulda kayıt yapacak olan görevli ben bu şekilde kayıt yapamam dedi. Artık yapacağımız bir şey de yok. Okullar açıldı. Bana şimdi mahkemeye müracaat et diyorlar. Beni mevsimlik tarım işçisi olarak gösterip çocuğumu kayıt ettirmek istiyorlar. Ben iki gün sonra işim gereği Konya'ya gidecek olsam çocuğumu nakil olarak aldıramıyorum. Biz Suriye'den gelmedik ki. Benim çocuğumun kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazıyor" diye konuştu.
'HİÇ KİMSE YARDIMCI OLMUYOR'
Özlen, oğlunu okutmak istediğini ancak kimsenin ona yardımcı olmadığını söyleyerek,"Anneyle çocuğum 2 yaşından beri görüşmüyor. Evlendi gitti. Kanunlarımızda eğitim herkesin hakkı diyor. İş gerçeğe geldi mi hiç kimse yardımcı olmuyor. Ben bu çocuğu okula göndermezsem kanunen suçlu durumuna düşeceğim. Ama ben çocuğumu okutmak istiyorum. Ama devlet bana yardımcı olmuyor. Ben bu şekilde hakkımı aramak istemezdim. Mecbur kaldım, çare bırakmadılar. Kimse yardımcı olmazsa bu gidişle çocuğum okula gidemeyecek. Ben çocuğumu okutmak için çırpınıyorum ama kimse anlamak istemiyor” dedi.
Son Güncelleme: 03.10.2016 23:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81