ALKÜ'yü melekler ziyaret etti

Otisium Otizm Spor Yaşam ve Uygulama Merkezi'nde eğitim alan otizmli çocuklar Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret etti.

ALKÜ'yü melekler ziyaret etti

Otisium Otizm Spor Yaşam ve Uygulama Merkezi'nde eğitim alan otizmli çocuklar Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret etti.

05 Nisan 2017 Çarşamba 21:23
ALKÜ'yü melekler ziyaret etti

Nisan Ayı Otizm Farkındalık Ayı ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi Kurucu Müdürü İbrahim Acar, öğretmenleri ve öğrencileri ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na ziyarette bulundu.
ULUSLAR ARASI BİR MERKEZ
Alanya'da otizmli bireylere ve özel çocuklara spor eğitimi ile yaşam koçluğu hizmeti veren Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi olarak Rektör Pınarbaşı’na faaliyetleri ve kuruluş amaçları hakkında bilgiler veren Müdür İbrahim Acar, merkezin bu bölgede bulunan tek Otizm ve Spor Yaşam Uygulama Merkezi olduğunu dile getirdi. Yedi yılı aşkın süredir hizmet veren ve son üç yıldır ülke sınırlarını aşarak Almanya, Rusya, İsveç, Kanada,  İngiltere, İran, Ukrayna gibi birçok ülkeden otizmli çocukların aileleri ile birlikte hizmet aldığını dile getiren Acar, “Asıl amacımız sporu bir araç olarak kullanarak otizmli çocuklarımızı hayatın içine dâhil ederek daha sosyal bireyler haline getirebilmektir.”dedi.
Merkez olarak, Nisan ayında otizm farkındalık adına toplum bilincini arttırmak için organizasyonlar düzenleyeceklerini ifade eden Acar, bu doğrultuda 21, 22, 23 Nisan tarihlerinde 19 farklı ülkenin katılımlarıyla içinde bisiklet, koşu, masa tenisi, yüzme gibi yarışmaların da gerçekleştirileceği uluslar arası bir festival yapılacağını söyledi.
“HER KONUDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonun düzenlemiş olduğu şampiyona da dereceye giren sporcularında hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Pınarbaşı, “Bir insanı kazanabilmek, bir insana yardımcı olabilmek çok başarılı bir hizmet. Her insan Allah’ın bir mucizesidir ve yaptığınız hizmetler hiçbir şey ile ölçülemeyecek kadar kıymetli. Bizler de hem şahsi olarak hem de üniversitem adına her konuda yanınızdayız.”dedi.
Konuklarına üniversite hakkında bilgiler de veren Rektör Pınarbaşı, Cikcilli Kampusunda özel çocukların eğitim görüp üniversite öğrencileri ile kaynaşarak daha sosyal bireyler olarak topluma kazandırılabilmesi adına gerçekleştirilecek “Sevgi Evi” Projesini anlatarak bu konuda destek istedi.
Özel çocuklar için yapılabilecek her türlü hizmette beraber çalışmak konusunda fikir birliğine varılan ziyaret günün anlam ve önemine binaen çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Son Güncelleme: 05.04.2017 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81