Polis hırsızlık olaylarına karşı uyardı

Polis hırsızlık olaylarına karşı uyardı

03 Ağustos 2017 Perşembe 21:32
Polis hırsızlık olaylarına karşı uyardı
Alanya’da polis yaz aylarının gelmesiyle birlikte ev hırsızlığı olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Havaların ısınmasıyla birlikte açık bırakılan kapı ve pencerelerden dolayı meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi için güvenlik denetimlerini önlemlerini arttıran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara da uyarılarda bulundu.
‘AÇIK BIRAKILAN KAPI VE PENCERELERE DİKKAT EDİLMEDİ’
Vatandaşların huzuru ve güvenliği için yoğun bir çaba sarf edildiğini aktaran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için, vatandaşların değerli eşyalarını açıkta bırakmaması, balkon ve pencerelerin kilitlerinin sağlam olması gerektiğini söyledi.  Özellikle birinci kat dairesi olanlar pencerelerin de demirli olmasına özen göstermeleri gerektiğini belirten polis, yaz aylarının başlamasıyla birlikte hırsızlık olaylarının en önemli sebeplerinden birisinin açık bırakılan kapı, pencerelerin olduğunu ifade etti. 
“IŞIKLARI AÇIK BIRAKMALARI CAYDIRICI OLABİLİR”
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri,” Vatandaşlarımız geceleri yatarken pencere ve kapılarını kilitlemeyi unutabiliyor ve hırsızlara davetiye çıkarıyor.  Vatandaşların evde olmadıkları zaman ışıkları açık bırakmaları caydırıcı olabilir. Pencereniz yüksekte ise yakınında tırmanılabilecek eşya bırakılmamasında fayda var. Hırsızlar genellikle tedbirsiz yakalanan vatandaşları tercih ediyor. Kısa süreliğine de olsa evden ayrılmanız durumunda kapı ve pencerelerin kapatılması gerekiyor" dedi.
 
Son Güncelleme: 03.08.2017 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81