Çocuk istismarına tepki yürüyüşü

Alanya’da bir grup vatandaş, son günlerde artış gösteren çocuk istismarına tepki göstermek için ‘Çocuğuma dokunma’ adı altında yürüyüş yaptı.

Çocuk istismarına tepki yürüyüşü

Alanya’da bir grup vatandaş, son günlerde artış gösteren çocuk istismarına tepki göstermek için ‘Çocuğuma dokunma’ adı altında yürüyüş yaptı.

25 Şubat 2018 Pazar 21:42
Çocuk istismarına tepki yürüyüşü

Çocuk istismarına karşı tepkisini göstermek ve dikkat çekmek için sosyal medya üzerinden Gülşah Altun isimli vatandaşın etkinliği duyurmasının ardından haberleşen aralarından çocuklarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup ‘Çocuğuma dokunma’ adı altından yürüyüş yapmak için Kuyularönü Camii'nin önünde toplandı. Üzerlerinde çocuk istismarı ilgili yazılar bulunan döviz ve pankartlarla taşıyan katılımcılar, buradan İskele Caddesi’nde bulunan Şelale Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. 
“SESSİZ KALMAYA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI”

Meydanda grup adına konuşan Gülal Güleçer, bu konuşmayı 2 kız evladı yetiştiren bir anne olarak herkesin adına yaptığını söyledi. Güleçer,” Son günlerde yaşanan ve küçük yaştaki çocuklara taciz, tecavüz gibi canice işlenen bu suçlulara daha fazla insan olarak sessiz kalmaya tahammülümüz kalmadı. Bugün sesinin çıkaramayan çocukların sesi olmak için seslerini duyurmak adına burada toplanmış bulunuyoruz. Bizler çocuklarımızı öpmeye ve dokunmaya kıyamazken, bu yapılan olaylara artık dayanamıyoruz. Bu saldırıların çocuklarımızın ruhsal dünyasında tamiri imkansız yaralar açıyor ve gelişimlerini en üst düzeyle tamamlamalarına engel olmaktadır. Çocuğun yaşamına gelişimine ve değerlerine zarar vermektedir. Son günlerde yaşanan bu taciz ve tecavüz olaylarının katlanarak devam etmesi bizlere gösteriyor ki mevcut yasalar yeterli değil ve etkili olarak kullanılmıyor” dedi.
Konuşmaların ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81