Cimrin'den 'gizli kamera' önerisi

Alanya Belediyesi'nin Ak Partili Üyesi turizmci Şükrü Cimrin, 2 yıl önce Alanya Belediye Meclisi turizm komisyonunda yapmış olduğu bir öneriyi yeniledi. Cimrin, "Zor bir sezonun başındayız.

Cimrin'den 'gizli kamera' önerisi

Alanya Belediyesi'nin Ak Partili Üyesi turizmci Şükrü Cimrin, 2 yıl önce Alanya Belediye Meclisi turizm komisyonunda yapmış olduğu bir öneriyi yeniledi. Cimrin, "Zor bir sezonun başındayız.

27 Nisan 2017 Perşembe 00:05
Cimrin'den 'gizli kamera' önerisi
Mevcut durum zor ama iyi sinyaller de gelmiyor değil. Bazi yabanci tur operatörleri ucak bakmaya başlamışlar Türkiye operasyonunu desteklemek için. Zira 2017'yi minimum kapasitelerle planlamışlardı. Yabanci medyada sistematik olarak negatif haber yapılmamız ve gecen yıl yaşadığımız güvenlik sorunlarina karşın binlerce Türkiye ve Alanya sevdalısı misafir tercihlerini bizden yana kullanıp ülkemize geliyorlar. Hepsine koca bir teşekkür. Daha sezonun başında bazı turizm esnafının tutarsız davranışlarını duymaya ve olumsuzluklara şahit olmaya başladık. Uygunsuz davranışlara ve kanun ihlallerine ceza verilmesi bana göre çözüm değil. Her bir mağdur edilen misafir kaybettiğimiz turist ve ekonomik kayıp demek. Bana göre sucun islenmeden önlenmesi daha sağlıklı. Eğitim de bir yere kadar. Lafi cok uzattim onerim şöyle ki; genc turist kılığında yabancı bayanları çantalarına gizli kamera yerlestirip Alanya'nın muhtelif turistik olan ya da olmayan caddelerinde yürüyüşe cikaralım. Günün sonunda kolluk kuvvetleri (zabıta/polis) ya da kurulacak bir komisyon görüntüleri deşifre ederek bu bayanlara saygısız davranan, hakaret eden, kazıklamaya çalışan, cezaya tabi her türlü uygunsuz davranış sahibini tek tek Alanya Belediyesi'ne davet etsin ve uygunsuz davranışı kendisine anlatılsın, inkar edene görüntüler izletilsin. Ama ceza kesilmesin. Görüntüler elimizde gözümüz üstünde diyerek gerekli uyarılar yapıldıktan sonra uğurlansın. Ceza dediğim gibi çözüm degil ama turistlerin sahipsiz olmadığını ve böyle bir denetim mekanizması olduğunu bildirmek açısından caydırıcılığı yüksek bir yöntem. Sezonda da aynı uygulama belli aralıklarla yapılsın. Birileri nasıl daha cok turist getiririz diye kafa yorup emek çekerken zincirin zayif halkalarını da sağlamlastırmamız, gelen misafire sahip çıkmasını da bilmemiz lazım. İşini düzgün yapan ve Alanya'ya sahip çıkan herkesi tenzih eder güzel ve bereketli bir sezon dilerim" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 27.04.2017 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81