Belgesiz taşıyan cezalandırılacak

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ALTSO) yayınlanan duyuruda, 'Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi' olmayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Belgesiz taşıyan cezalandırılacak

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ALTSO) yayınlanan duyuruda, 'Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi' olmayanlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

21 Kasım 2016 Pazartesi 19:49
Belgesiz taşıyan  cezalandırılacak
 ALTSO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tehlikeli malların karayolu ile uluslararası taşımacılığına ilişkin imzalanan Avrupa Anlaşması (ADR) hükümleri doğrultusunda, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik, 24 Ekim 2013 tarih ve 28 bin 801 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştu. Yönetmelik: a) Tehlikeli madde taşımacılığında esas taraf olan gönderen ve alıcılar ile diğer taraf olan dolduran, yükleyen, boşaltan, paketleyen, tank-konteyner/ taşınabilir–tank işletmeciliği yapan ve maksada uygun teknik özelliklere sahip her türlü taşıtı kullanan sürücü ve operatörleri, işletmecileri ve bu faaliyetlerde kullanılan her türlü taşıt, araç, gereç, paket ve benzerlerini, b) Türkiye sınırları içerisindeki karayolları üzerinde yabancı plakalı taşıtlara yapılan uluslararası taşımaları, c) 11 Haziran 2009 tarihli ve 27 bin 255 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındaki yetki belgesi alma zorunluluğundan muaf olan ve kendi iştigal konusu ile ilgili öz mal taşıtlarıyla tehlikeli madde taşımacılığı yapan veya yapacak kamu kurum ve kuruluşlarını, d) Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı dâhil) adına yapılan, ancak silahlı kuvvetlerin doğrudan sorumluluğu veya danışmanlığı altında olmayan, ticari yükleniciler tarafından yapılan tehlikeli mal taşımacılığını kapsıyor.
Son Güncelleme: 21.11.2016 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81