'Tek adam milletin kendisi'

Alanya'ya gelerek çeşitli toplantılar yapan Antalya BŞB Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili, "Bazıları bu sisteme tek adamlık diyorlar. Bu sistemin tek adamlıkla ilgisi yok. Bu işin içinde tek adam var. O da milletin kendisi. Bu yüzden diyoruz ki, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet, karamız Evet" dedi.

'Tek adam milletin kendisi'

Alanya'ya gelerek çeşitli toplantılar yapan Antalya BŞB Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili, "Bazıları bu sisteme tek adamlık diyorlar. Bu sistemin tek adamlıkla ilgisi yok. Bu işin içinde tek adam var. O da milletin kendisi. Bu yüzden diyoruz ki, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet, karamız Evet" dedi.

11 Nisan 2017 Salı 20:33
'Tek adam milletin kendisi'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dizi temaslar için Alanya'ya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, önce Alanya Toptancı Hali'nde komisyoncu esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Türel'i burada AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Toptancı Müdürü Halit Parlayüksel, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, ile hal esnafı karşıladı. Kahvaltıda konuşan Kaya, katılımları için herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de,"Çok daha uygun şartlarda çalışmanız için bu hal projesini yapıyoruz. Bu proje 100 Milyon TL'ye  mal olacak. Daha önce il özel idaresi vardı ve 10 milyon TL yatırım yapılmıştı. Şimdi bu rakam daha fazla. Biz daha önce büyükşehir yasasını yaparken siz bu ülkeye eyalet sistemi getiriyorsunuz diye bizi tekme tokat meclis kürsüsünden indirmeye çalıştılar. Büyükşehir yasasını Alanya ve diğer ilçelerinde kullanıyoruz. Bölündük mü parçalandık mı? Bugün de referandum sisteminde bir şey diyemiyorlar. Tek adamla ilgili birçok suçlama var biz demokrasiye bağlıyız. Halkın seçtiği sistemde diktatörlük olur mu? Diktatöre birileri çok meraklıysa dönsün Suriye'ye baksın. Bizdeki sistemde cumhurbaşkanı 2 kez seçilebiliyor. Bu sistemin tek adamlıkla ilgisi yok. Diktatörlük bu işin içinde aranıyorsa içinde bulmak mümkün değil. Bu işin içinde tek adam var. O da milletin kendisi" diye konuştu.

'HERŞEYE KARŞILAR'
16 Nisan’ın bir siyasi tercih olmadığını vurgulayan Başkan Türel: “16 Nisan’da Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan milletvekili seçmeyeceğiz. 16 Nisan memleket meselesi. Çocuklarımızın geleceği için daha hızlı kalkınmak için sisteme evet diyeceğiz. Evet çıkarsa ne olur, hayır çıkarsa ne olur meselesini çok iyi analiz etmek gerekiyor. Ama evet çıkarsa görülüyor ki çok daha güçlü mücadele edeceğiz. Kandili bunların başlarına geçireceğiz. Bunu çok net bir şekilde gördükleri için hayır diyorlar. Antalya'da ilk Kadınlar Plajı’nı yaptığımda bile Cumhuriyet elden gidiyor dediler. Ya bir kadın plajını yapıyorken Cumhuriyet nasıl elden gider Allah aşkına. Hayvan hakları ile ilgili bir kanun çıkardığımızda bile bize neredeyse Cumhuriyet elden gidiyor diye suçlamalarda bulunuyorlar. Aslında Cumhuriyet’in bir yere gittiğinin farkındalar. Cumhuriyet bir yere gidiyor. Cumhuriyet’in gittiği yer 100. yılında 2023’te dünyanın 10. Avrupa'nın 3.büyük devleti olmasıdır. Bu yüzden diyoruz ki, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet, karamız evet” şeklinde sözlerini tamamladı.

'DENETİM KOMİSYONU SAYISI ARTSIN'
Türel, halcilerin ardından Alanya'da ulaşım sektörü temsilcileriyle Şoförler Odası'nın yanında bir araya gelerek, sorunları dinledi. Burada Türel'i Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ve şoför esnafı karşıladı. Toplantıda ilk konuşmayı Alanya Şoförler Odası başkanı Ali Akkaya yaptı. İlçe olarak en fazla taksinin 890 ile Alanya'da olduğunu söyleyen Akkaya, "Taksici, kamyon şoför esnafı arasında emekli olup çalışan esnaf var. Hükümetimiz bunların üzerindeki kesintiyi kaldırdı. Denetimlerle ilgili daha önce yanınıza gelmiştik. Desteğinizle denetimler başladı ama denetim komisyonu sayısının artmasını istiyoruz" diye konuştu.  

'16 NİSAN SONRASI GELECEĞİM'
Türel de, "Ulaşımla ilgili kararları oda başkanlarıyla birlikte alıyoruz. Sizin sorunlarınızı kimse sizin kadar bilemez. Alanya'daki ulaşımı sağlıklı noktaya ulaştırmak konusunda düşüncelerimiz var. 16 Nisan sonrası geleceğim ve bir çalışma komisyonu kurarak gereken adımları atacağız" dedi.

'KATI ATIK TESİSİNİN TEMELİNİ ATACAĞIZ'
Türel ve beraberindeki heyet daha sonra Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'yu makamında ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette konuşan Türel, "Alanya Katı atık tesisiyle ilgili tahsisi aldık. Bir daha gelişimizde temelini atacağız inşallah" dedi. Kaymakam Harputlu da, "Alanya'ya yaptığınız katkılar için teşekkür ederim. Son yıllarda açılışlara yetişemiyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 11.04.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81