'Milletimiz bu sisteme izin vermeyecektir'

Alanya Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur, TBMM'de görüşülen Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi ile ilgili konuştu.

'Milletimiz bu sisteme izin vermeyecektir'

Alanya Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur, TBMM'de görüşülen Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi ile ilgili konuştu.

17 Ocak 2017 Salı 20:35
'Milletimiz bu sisteme izin vermeyecektir'
 Başkanlık, yarı başkanlık, monarşi, oligarşi gibi sistemler ülkemizin sosyolojik, genetik yapısına kesinlikle uygun değildir" diyen Uygur, "Dünya üzerinde bu sistemlerle yönetilmesi arzulanan ülkelerin günümüzdeki ve gelecekteki durumlarının iyi incelenmesi gerekir. Suriye, Mısır, Arabistan, Güney Kore, Irak ve Vietnam gibi birçok ülke bu ve benzeri sistemlerle yönetilmekte ve sistemlerini kuran tarafından konulan tek adamlarının elinden bu ülkeler çıkmaması için sistemlerinin değişmesini asla arzu etmezler. Bu sistemle kurdukları kendilerine göre medeni sömürü işlemeye devam etmektedir. Çünkü bu ülkelerde kurulacak çoğulcu demokratik, parlamenter sistemler tek adamların zorbalıkla yönettiği halklar tarafından al aşağı edilmesidir. Arzulanan ise Yugoslavya gibi bir devletten birçok devlet çıkartılan devletlerin genetiği ile oynayarak üniter devlet yapılarını bozmak amaçlanmaktadır. Türkiye gibi üniter devlet yapılarının bulunduğu devletler Amerika ve AB, Büyük Orta Doğu Projesi için büyük tehdit oluşturmuştur. Günümüz şartlarından bakarak kimse birbirinin çıkıp gelecekte ülkenin başına bela olup, Cumhuriyet çoğulcu parlamenter sistemin kazanımlarını yok etmeyeceğini garanti edemez. Nazi Almanya’sı, İtalya, Mussolini dönemi tek partili sistemin oluşturduğu yapılanların hepsi birer örnektir. Bu gün HDP evet diyor, bizde bölücülerin olduğu yerde mi olacağız diyenler bunun da bu bölücülerin üst akıllarının toplumda değeri kalmamış, bu bölücü parti ile toplumda ters algı oluşturmaya çalıştıklarını niye görmezler. Yada yıkılmış, dağılmış koskocaman imparatorluktan küllerinden yeniden bir Türk devleti kurmuş yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispat etmiş bir milleti yeniden ayağa kaldıran, sistemi kuran Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o günün Amerika'sından niye bu sistemi örnek olarak almamıştır? Dikkat edin Başkomutan yüzyıllar sonrasını hesaplayıp öngörmüştür. Eyalet sisteminin kapısını aralayacak olan ülkemizin gelecekteki üniter devlet yapısını yok edecek olan ucu karanlık sonu olmayan yollara sokulmak istenen Aziz milletimiz dün bir özentinin sonucu olarak ifade edilip bu gün diretilmeye çalışılan Türk tipi başkanlık sistemi dedikleri ama bir türlü Türk olamadıkları bu ve benzeri sistem değişikliklerine asla izin vermeyecektir" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 17.01.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81