'Kalbinize dikkat edin'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Hakan Şengül, Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Şengül; “Türkiye’de her 7 kişiden 1’i kalp krizi riskiyle karşı karşıya. Kalp hastalıkları yalnızca yetişkinleri değil çocukları da tehdit etmektedir” dedi.

'Kalbinize dikkat edin'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Hakan Şengül, Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Şengül; “Türkiye’de her 7 kişiden 1’i kalp krizi riskiyle karşı karşıya. Kalp hastalıkları yalnızca yetişkinleri değil çocukları da tehdit etmektedir” dedi.

14 Nisan 2017 Cuma 22:27
'Kalbinize dikkat edin'
Dr. Şengül, “Kalp hastalıkları ve kalp krizinin nedenlerine dikkat edilirse, çocukluktan itibaren hangi önlemlerin alınacağı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Tüm dünyada sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin teşvik edildiği aktivitelerle, her yıl hastalıkla ilgili önemli bir noktaya dikkat çekiliyor. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon koroner kalp hastası bulunmakta ve her 7 kişiden biri kalp krizi riskiyle karşı karşıya. Türkiye’deki toplam koroner kalp hastası sayısı 2.8 milyon ve her yıl 170 bin kişi koroner kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Ölümlerin % 43’ü koroner kalp hastalığına bağlı olarak gerçekleşmektedir” dedi. Sağlıklı ve mutlu yaşamak için öncelikle doğru beslenmek gerekmekte diyen Dr. Hakan Şengül açıklamasına şöyle devam etti; Kalp hastalıkları yalnızca yetişkinleri değil çocukları da tehdit etmektedir. Bugün dünyada 155 milyon çocuk obezite sorunu yaşıyor. Çocukların bu sorunu aşabilmeleri, sağlıklı beslenmeleri ve gelecekte kalp hastalıklarına yakalanmamaları için en önemli rol ailelerine düşmektedir.
BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN
Daha az hayvansal (doymuş) yağ tüketin ve hazır gıdalardan uzak durun diyen Dr. Hakan Şengül, “Yağsız veya yarım yağlı süt, az yağlı yoğurt ve az yağlı peynir gibi, düşük yağ içeren günlük ürünleri tercih edin. Haftada en az bir kez yağlı balık, bol bol meyve, sebze ve baklagil tüketin (mercimek ve fasulye gibi). Makarna, pirinç, ekmek, buğday, patates ve mısır gevreğinden oluşan nişastalı yiyecekleri, düzenli olarak tüketmeye özen gösterin. Günde en az 1.5 litre sıvı (su, meyve suyu, süt) tüketmeyi ihmal etmeyin. Yemek pişirirken veya sofrada yemeğe eklediğiniz tuz miktarını azaltın” dedi. Kardiyoloji Uzm. Dr. Hakan Şengül son olarak “Bireysel, ailevi ve toplumsal bakımdan çok ağır maddi ve manevi maliyeti olan Kalp ve Damar Hastalıklarına karşı başarılı olabilmek için toplumumuzun yapılan uyarıları dikkate alarak "Sağlıklı Yaşam Tarzını” benimsemesi gerekmektedir. Kendinizin ve ailenizin kalp sağlığını korumaya önderlik edin. Sevdiklerinizin kalp hastalığı ve inme riskini azaltmak için evinize sağlıklı besinler alın, tütün kullanımını kısıtlayın ve fiziksel aktiviteye önem verin” dedi.

Son Güncelleme: 14.04.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81