BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN
Daha az hayvansal (doymuş) yağ tüketin ve hazır gıdalardan uzak durun diyen Dr. Hakan Şengül, “Yağsız veya yarım yağlı süt, az yağlı yoğurt ve az yağlı peynir gibi, düşük yağ içeren günlük ürünleri tercih edin. Haftada en az bir kez yağlı balık, bol bol meyve, sebze ve baklagil tüketin (mercimek ve fasulye gibi). Makarna, pirinç, ekmek, buğday, patates ve mısır gevreğinden oluşan nişastalı yiyecekleri, düzenli olarak tüketmeye özen gösterin. Günde en az 1.5 litre sıvı (su, meyve suyu, süt) tüketmeyi ihmal etmeyin. Yemek pişirirken veya sofrada yemeğe eklediğiniz tuz miktarını azaltın” dedi. Kardiyoloji Uzm. Dr. Hakan Şengül son olarak “Bireysel, ailevi ve toplumsal bakımdan çok ağır maddi ve manevi maliyeti olan Kalp ve Damar Hastalıklarına karşı başarılı olabilmek için toplumumuzun yapılan uyarıları dikkate alarak "Sağlıklı Yaşam Tarzını” benimsemesi gerekmektedir. Kendinizin ve ailenizin kalp sağlığını korumaya önderlik edin. Sevdiklerinizin kalp hastalığı ve inme riskini azaltmak için evinize sağlıklı besinler alın, tütün kullanımını kısıtlayın ve fiziksel aktiviteye önem verin” dedi.