'25 değil, 2 dakikada müdahale edildi'

'25 değil, 2 dakikada müdahale edildi'

05 Haziran 2017 Pazartesi 19:20
'25 değil, 2 dakikada müdahale edildi'
Geçtiğimiz Cumartesi günü Çevreyolu üzerinde faaliyet gösteren Öz Tuna Otel Ekipmanlarında çıkan yangında küle dönen işyerinin sahibi Burhaneddin Yılmaz, itfaiyenin 700 metrelik yoldan 20-25 dakikada geldiğinden dolayı işyerinin tamamen yandığını iddia etti. Yılmaz, "İlk olarak patlama oldu. Yangın ikinci kattan başladı. Yangın 3-4 dakikada bütün her tarafa sıçradı. Tabi itfaiyeye haber ediliyor ama Büyükşehir’e bağlı olduğu için Antalya'dan adres soruluyor ve zaman uzuyor ayrıca aynı gün de başka bir yangın daha olduğu için itfaiye personelinin gecikmesinden dolayı yangın çoğalıyor ve 6-7 katkı binayı sarıyor. Şuanda iş yerimizde malların yüzde 97'si zayi oldu. Hasarımız çok büyük. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Biz yangın esnasında panik olduğumuz için tam olarak ne olduğunu anlayamadık ama itfaiyenin 20-25 dakikalık bir gecikme olduğunu söylüyor buradaki arkadaşlarımız. İtfaiyenin bize uzaklığı  700 metre ana cadde üzerinde giriş ve çıkışların müsait olduğu bir bölge. İtfaiye erken gelseydi 5 dakika içerisinde yangın söndürülebilirdi" dedi.
'YANGINA 2 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ'
İşyeri sahibi Yılmaz'ın iddialarına cevap veren Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, "112 kayıtlarında da gözüktüğü gibi itfaiye olay yerine 2 dakikada geldi ve müdahale etti. Çünkü bizim erken geldi deme şansımız yok. Her şey bilgisayarda kayıtlı ben bilgisayardan çıkarttım ilk aracın gelme dakikası arandıktan sonra 2 dakika. Yardımcı ekipte 10 dakika sonra olay yerine geldi. Yangına 9 araç ile müdahale edildi. Kesinlikle 25 dakika değil. Zaten yürüyerek gelse itfaiyeden oraya 5 dakikada varır, çünkü bize çok yakın" dedi. - Mert CANTÜRK
 
Son Güncelleme: 05.06.2017 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81