Thomas Cook mağduru otellere müjde!

Thomas Cook’un iflasıyle zora giren Türk otellerine vergi müjdesi geldi. Otellere '30 Eylül'e kadar başvuru yapın' uyarısı da yapıldı.

Thomas Cook mağduru otellere müjde!

Thomas Cook’un iflasıyle zora giren Türk otellerine vergi müjdesi geldi. Otellere '30 Eylül'e kadar başvuru yapın' uyarısı da yapıldı.

28 Eylül 2019 Cumartesi 13:40
Thomas Cook mağduru otellere müjde!

Thomas Cook’un iflası ile oteller büyük bir zarar ile karşı karşıya kalırken firmaya kestikleri faturaların vergisi için önemli bir açıklama geldi. GETOB, Thomas Cook’a kestikleri faturaları tahsil edemeyen oteller, vergi ödemeyeceği konusunda üyelerini uyardı. Tourismtodays'te yer alan habere göre GETOB, Thomas Cook ile çalışan otellere yazı gönderdi.

Tahsil edilmeyen faturaların vergileri yatırılmayacak

Yazıda GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu'nun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratlarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde; Thomas Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturalar nedeniyle ödenmesi gereken vergilerin yatırılmaması yönünde olumlu sonuçların alındığı belirtildi.

30 Eylül Pazartesi'ye kadar mutlaka başvuru yapın

Yazıda şu ifadelere yer verildi: " Thomas Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturalarla ilgili (Maliye Bakanlığınca) sirküler önümüzdeki günlerde yayınlanacağının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ancak; konuyla ilgili olarak mutlaka ama mutlaka 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mahkemeye başvuruyla kesilen faturaların (Thomas Cook’a kestiğiniz tahsil edilemeyen tüm faturaların) binde 5'ini yatırıp icra masasına kayda girilmesi gerekmektedir. Bu durumda, Thomas Cook’a kesilen faturalar şüpheli alacaklar hanesine atılıp vergisi ödenmeyecektir. (Peşin vergiden KDV dahil tutarıyla indirim yapılabilecektir.) Konuyla ilgili olarak Muhasebe Müdürünüz/ Mali Müşavirinizle görüşüp gereğini yapmak üzere Avukatınıza işleme başlamasını söyleyebilirsiniz. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü bu işlemin mutlaka yapılması gerektiğini aksi halde kesilen faturalarla ilgili tahakkuk edecek vergilerin ödemek zorunda kalınacağını bir kez daha hatırlatır iyi çalışmalar dileriz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81