Alanyalı turizmciye müjde!

Alanyalı turizmcilerin merakla beklediği turizmde normalleşme adımları Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde bayram sonrası atılmaya başlanacak. Antalya'ya 20 bin kapasiteli laboratuvar kurulması ve kurallara uyan tesislere sertifika verilmesi gündemde yer alıyor

Alanyalı turizmciye müjde!

Alanyalı turizmcilerin merakla beklediği turizmde normalleşme adımları Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde bayram sonrası atılmaya başlanacak. Antalya'ya 20 bin kapasiteli laboratuvar kurulması ve kurallara uyan tesislere sertifika verilmesi gündemde yer alıyor

09 Mayıs 2020 Cumartesi 13:12
Alanyalı turizmciye müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kademeli olarak ülke genelinde gevşetilmeye başlandı. 'yı da yakından ilgilendiren turizmde de kontrollü normalleşme yaşanacağı öğrenildi. Alanya'da sektörün aldığı darbe nedeniyle zor günler yaşayan turizmcileri heyecanlandıran haber iki bakanlıktan geldi. sektörünün sezonu en az kayıpla geçirmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı eylem planı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Plana göre, otellerden seyahat acentelerine, havayolu şirketlerinden restoranlara kadar turizm sektörünün tüm paydaşlarının uymaları gereken kurallar bir genelge ile belirlenecek.

ANTALYA'DA 20 BİN KAPASİTELİ LABORATUVAR KURULACAK

Turizm amaçlı havalimanlarına koronavırüs testi yapılabilmesi için laboratuvarlar kurulacak. İlk etapta 'da 20 bin kapasiteli laboratuvar kurulması planlanıyor.

OTELLERE MÜŞTERİ SINIRI GELİYOR Yüzde 60 kapasite ile çalışması planlanan otellere müşteri sınırlaması getirilecek. Resepsiyon, lobi gibi ortak kullanım alanlarında maske kullanımı zorunlu olacakken, plaj ve restoranda ise maskesiz dolaşılabilecek.

ODALAR İÇİN ÖZEL HİJYEN ÖNLEMLERİ ALINACAK

Odalar, her müşteriden önce ve sonra 10-12 saat boş bırakılacak. Rutin temizliğin dışında, müşterinin temas ettiği her yer steril hale getirilecek. Oda temizliğini yapan görevli, kişisel koruyucu ekipman kullanacak.

AÇIK BÜFE BOYUT DEĞİŞTİRİYOR

Açık büfe sistemi devam edecek, ancak yiyeceklerin sunumları cam fanusun içinde yapılacak. Müşterinin seçtiği yemekler garson tarafından servis edilecek.

PLAJDA DA SOSYAL MESAFEYE UYULACAK

Plaj ve havuz çevresindeki şezlong ve oturma alanlarında sosyal mesafe kuralları geçerli olacak. Maske kullanılmayacak ama müşterilerin otelde uymaları gereken kurallar çeşitli alanlarda yazılı olarak yer alacak. Otellerde 7&24 personeli bulunacak ve acil durumlar için odaları oluşturulacak.. sağlık karantina

EYLEM PLANI PAZARTESİ GÖRÜŞÜLECEK

Eylem planının bir ayağında ise turizm tesislerinin sertifikalandırılması yer alacak. Kurallara eksiksiz uyan işletmeler uluslararası geçerliliği olan sertifika ve alabilecekler. İsteğe bağlı alınacak sertifikalar ücretli olacak. Sertifika sisteminin bu ay devreye girerek başvuruların da başlaması planlanıyor. Sertifika alan işletmeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı denetleyecek. Eylem planıyla ilgili kurulunun da görüşü alınarak değerlendirme yapılacak ve pazartesi günü kabine toplantısında da ele alınması bekleniyor.

Kaynak: Habertürk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81