Türkdoğan: ‘Bize düşen emaneti en ileri seviyede teslim etmek’

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, milli iradeyi hâkim kılarak demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkacaklarını söyledi.

Türkdoğan: ‘Bize düşen emaneti en ileri seviyede teslim etmek’

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, milli iradeyi hâkim kılarak demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkacaklarını söyledi.

22 Nisan 2021 Perşembe 11:10
Türkdoğan: ‘Bize düşen emaneti en ileri seviyede teslim etmek’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayınlayan MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 101. Yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve bir o kadar da Covid-19 salgını nedeni ile buruk kutlamakta olduklarını söyledi. Türkdoğan, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin var oluş mücadelesini kazanmasının ifadesi olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. 23 Nisan büyük Türk milletinin dağılma yerine kucaklaşmayı, farklılaşma yerine bütünleşmeyi tercih ettiği gündür. 23 Nisan Türk milletinin bağımsız, medeni ve bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milleti, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’ demiştir. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Milli iradeyi memleketin dâhilinde hâkim kılmak birinci meclisin temel ülküsüydü. Bu ülküye yönelik yaşadığımız son yıllarda dâhili ve harici odaklar tarafından yönlendirilen saldırılar yine milletin azim ve kararlılığıyla def edildi. Milli iradeyi hâkim kılacağız, demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu düşüncelerle ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, vatanımızın birliği, dirliği ve esenliği için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazi meclisin milletvekillerini rahmetle, minnetle ve dualarla anıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81