CHP Alanya kongresinde oy kullanma işlemleri başladı

CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın olağan kongresi Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Kongre de başkan adaylarının listeleri de belli oldu.

CHP Alanya kongresinde oy kullanma işlemleri başladı

CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın olağan kongresi Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Kongre de başkan adaylarının listeleri de belli oldu.

29 Aralık 2019 Pazar 11:33
CHP Alanya kongresinde oy kullanma işlemleri başladı

Mert CANTÜRK

CHP İlçe Teşkilatı'nın 37. İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi'ndeki kongreye partinin başkan adayları Coşkun Karadağ,  Ömer Zavlak, Sefa Çorbacı, CHP Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek,  Çetin Osman Budak,  Cavit Arı,  CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul,  CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci,  CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile çok sayıda partili katıldı. 

"CHP'Lİ OLMAK ZOR ZANAAT"
Saygı duruşunda bulunulurak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede önce divan oluşturuldu.  Ardından oy birliği ile Ertuğrul Yeşildal divan başkanlığına kabul edildi. Bir konuşma yapan Yeşildal,  kongreyi demokratik şekilde sonlandıracaklarını söyledi. Yeşildal,  "Herkes CHP'li olamaz. CHP'li olmak bir yaşam biçimidir. Ben milletvekiliyim ama CHP'li değilim durumlarını da yaşadık. CHP'li olmak yoksulluğa,  yoksunluğa karşı çıkabilmektir. Gerçekleri haykırabilmektir. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni,  Bursa Nutku'nu özümsemektir. Önce insandır diyebilmektir CHP'li olmak. Yurtta sulh,  cihanda sulh diyebilmektir CHP'li olmak. Aynı zamanda partide sulh diyebilmektir CHP'Lİ olabilmektir. Zor zanaattir CHP'li olmak" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN TELGRAFI OKUNDU
Sonra divan tarafından seçimin blok ya da çarşaf listeyle yapılıp yapılmaması oylandı. Oylama sonucu seçimin blok listeyle yapılması kararlaştırıldı. 36. Dönem 2. Yarı Faaliyet Raporu'nun ve bilanço okunmasının ardından bunlar oylanarak oy birliği ile kabul edildi. İlçe başkan adaylarının listelerinin divana sunulması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telgrafı okundu. Söz almak isteyen üyelerin sırayla konuşması sonrası sonrasında ilçe başkan adaylarının listelerindeki isimler divan tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

"ÖRGÜT BELEDİYELERLE KAVGA EDEREK İKTİDAR OLAMAZ"
Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da,  "CHP önümüzdeki seçimde iktidar. İktidara giden yolda en büyük görev belediye başkanlığına düşüyor. Belediye başkanlarımız daha çok icraat yapacak. Örgüt olarak biz de sokakta onların icraatlarını anlatacağız. Danışma kurullarını yapacağız. Belediye başkanlarını da il başkanlarını da eleştireceğiz. Bu bu seçimi nasıl kazandısak yerelde de kazanacağız. Belediye başkanları ile ilgili sıkıntı varsa bunu ilçe başkanlığına ileteceğiz. İktidar olmak istiyoruz. Bu ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı var. Biz genel seçimde partimizin ikinci parti olmasını istemiyoruz. Biz CHP'yi iktidara getireceksek belediye başkanlarına destek vereceğiz. Yeni gelen yönetimden 7 gün,  24 saat, 365 gün çalışan bir örgüt istiyoruz. Büyükşehiri ittifakla kazandık ama bunun oluşması kolay olmadı. Finike'yi kazandık. Gazipaşa'yı kazandık. Büyükşehiri kazandık. Örgüt her şeyin üzerinde. Örgüt belediyelerle kavga ederek iktidar olamaz. Belediyelerle uyumlu çalışarak iktidar olur" diye konuştu. 

‘ÜYELERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ’

Üyelerin ardından konuşan Ömer Zavlak,  "Bizim hizmet aşkı ile çalışan 32 arkadaşımız var" dedi. Üyeleri sırayla sahneye çağırarak tanıtan Zavlak, "Ben 21 yıldır bu partideyim. Ben birlikte olmaya geldik. Bu kongre kaybedeni olmayan kazananı CHP olan bir kongre olacak. Bu kongre sürecinde ı kadar çok insan tanıdım. Ne kadar büyük bit aileymişiz. Biz onurlu,  gururlu bir aileyiz. Düşünün ülkeyi. Ülke kocaman bir orman. CHP onun bir dalı. Biz ülke yangın yeriyken elinde bir kova olan gelsin dedik. İşte elinde kovayla gelenler. Biz AK Parti zulmünü bitireceğiz. Biz insanların sevincinde üzüntüsünde bir olabiliyorsak iktidar oluruz. Bizi taşıyacak olan da düşürecek oöan da halkımız. Önce biz aile olacağız. Önce biz aile olursak dışardan insanlar gelecektir. Delege  seçimleri için kırsala gittik. Onlar bir şey istemediler. Biz 20 yıldır buradayız ama şu sorunumuzu çözün dediler. Biz kırsalda o insanların üzüntüsünde sevincinde bir olabiliyorsak iktidar olacak. Bizim yönetim kurulumuzda sadece sosyal medyada değil sokakta da belediyede de o konuşulacak. CHP’yi tek başına iktidar yapacağız. Biz partili partisiz her muhtarla çalışacağız. Ancak böyle iktidar oluruz. Muhtarların emrindeyim. Biz asla tabanımıza ve üyelerimize tepeden bakan değil, onların yanlarında olan olacağız” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM MAZİMİZ BÜYÜK"

Adaylardan Sefa Çorbacı da,  "Bizler bugün burada toplanmışsak bu devleti kuran,  kadınlara seçme ve seçilme hakı veren partimizin birinci genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesinde. İkinci genel başkanımız İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'i rahmetle anıyorum. Ülkemizin en son döneminde her türlü baskıya rağmen sarayın korkulu rüyası olan Kemal Kılıçdaroğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Bizim mazimiz büyük" dedi. 

"BELALTI VURMAYACAKSIN"

Geçmişteki ilçe başkanlarına da sırayla teşekkür eden Çorbacı,  "Her seçimin özünde bir yarış var. Bu kurallar çok basit. Bu kural çok basit. Asla belaltı vurmayacaksın ve kaynaksız iddialarla ortaya çıkmayacaksın. 

"ELLERİNDE GÖRÜNTÜ VARSA TESLİM ETSİNLER"

Birtakım kişilerin Çorbacı para aldı elimizde görüntüleri var söylemleri bana kadar ulaştı. Eğer böyle bir görüntü varsa divana teslim etsinler. Bu dakikadan itibaren adaylıktan çekileceğim. Hiçbir zaman belaltı vurmadım. Zaten de beceremem. Burada omuz omuza mücadele edeceğim ve birlikte çıkacağız. Siz kazanırsanız bizler kazanacağız. Gençlik kolları başkanlığım döneminde afişte astım. Broşür de dağıttım. Yaşım yettiğince de yaparım. Bizim yarım kalan hikayemiz var. Bunu dediğimde ilçe başkanı olarak kalmadı ondan söylüyor dediler. Bizim yarım kalan hikayemiz Antalya'yı alıp Alanya'yı alamamaktır. Bizim yarım kalan hikayemiz Türkiye'nin bir yarısını alıp bir yarısını alamamaktır. Alanyaspor Süper Lig'e çıksın il yapalım deyip duygu sömürüsü yaptılar. CHP olarak il olmaya var mısınız?  Bizler büyükşehir ile el ele çalışacağız. Birtakım kişiler sosyal medyadan partimizi terör örgütü ile ilişkilendiriyor. Onlara sesleniyorum. Artık meydanı boş bulamayacaksın. Büyükşehir Yasası ilr kapanan beldelere önem vereceğiz. Her ay birkaç toplantımızı buralarda yapacağız. İnsanlarımızı kamplara böldüler. Bu insanlar  birbirine kin beslemeye başladılar. Her türlü değerimizi aşağıladılar. Bize düşen bunları tamir etmektir. Yıllardır bu partinin içindeyim. Ne gücüme gidiyor biliyor musunuz?  Her yerel seçimde bizi bölüyorlar. 18 bin oy alan bir partiden belediye başkanı çıkıyor. En donanımlı seçmen CHP'de. Ben Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bir savunucusuyum. Ben bu yüce yolun sefasına değil,  cefasına talibim" dedi.

'KAHROLSUN BÖYLE DÜZENE"
Adaylardan Coşkun Karadağ ise,  konuşmasından önce ailesini sahneye davet ederek onları tanıttı. Karadağ, 
"AK Parti iktidarı 18 yıllık iktidarında ülkemizi açlık sınırına getirdi. En büyük  sıkıntı istihdam. Ne yazık ki iktidar insanımıza iş sağlayacak istihdam alanlarını elinden aldı. AK Parti demek enflasyon,  tüm sınır komşularımızla savaş,  esnafın dükkanını kapatıp konkordato demek. AK Parti demek kadın cinayetleri demek. AK Parti demek Kaz Dağları'nı,  yeşili katletmek demek. AK Parti demek halkımızı yoksulluk sınırında öldürmek demek. Kahrolsun böyle düzene, böyle iktidara. Emekçileri işsizliğe mahkum eden yine AK Parti iktidarı" diye konuştu. 

"ÖNCELİKLI GÖREV ATATÜRKÇÜLERİN"
Seçimlere İYİ Parti ile ittifak ederek girdiklerini hatırlatan Karadağ,  "Öncelikli görev Atatürkçülerin ve aydınların olacak. Bizler 12 Eylül'de devrimciler tam bağımsız Türkiye için canımızı verdik. Bizler 1 Mayıs'larda al kanlara büründük. Bizler dünya siyasi tarihinde en uzun hak,  hukuk,  adalet yürüyüşünü gerçekleştiren Kılıçdaroğlu'nun partilileriyiz. Baykal'ın talebeleriyiz. Bizler ülkemizi çok partili yaşama geçiren İnönü'nün torunlarıyız. Bizler,  'Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti. Diğeri CHP' diyen Atatürk'ün askerleriyiz. CHP'nin evrensel değerleri var. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağız.  CHP yerelde Türkiye'de birinci parti olmuştur. Tünelin sonunda ışık görünüyor. Biz bir olursak CHP'yi yerelde ve genelde birinci parti yapacağız" ifadelerini kullandı. Adayların konuşmasının ardından oy kullanma işlemleri başladı.

Mevcut İlçe Başkanı ve başkan adayı Coşkun Karadağ, Ömer Zavlak ve Sefa Çorbacı'nın yarıştığı kongrede başkan adaylarının listeleri de belli oldu. İşte adayların listeleri:

COŞKUN KARADAĞ'IN LİSTESİ

ÖMER ZAVLAK'IN LİSTESİ

SEFA ÇORBACI'NIN LİSTESİ

Son Güncelleme: 29.12.2019 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81