Alanya CHP'de gündem HES

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alara Çayı'na yapılması amaçlanan HES projelerinin mahkemece iptal edilmesinin önemine dikkat çekti. Karadağ ayrıca il yönetimine 2 kişi ile temsil edilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Alanya CHP'de gündem HES

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alara Çayı'na yapılması amaçlanan HES projelerinin mahkemece iptal edilmesinin önemine dikkat çekti. Karadağ ayrıca il yönetimine 2 kişi ile temsil edilmeyi hedeflediklerini söyledi.

15 Ocak 2020 Çarşamba 22:22
Alanya CHP'de gündem HES

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, ilçe kongrelerinin Serik ile tamamlandığını hatırlattı. Bundan sonra il kongresinin gerçekleştirileceğini ifade etti. Karadağ, "Özellikle gene tekrar ediyorum; partimizin ilçe seçimleri sona erdi. 19 ilçe seçimi dün Serik ilçemizde tamamlanarak ilçeler kongresi sona ermiş oldu. Önümüzde il kongremiz var biliyorsunuz. Biraz önce il adaylarımızdan Nusret Bayar arkadaşımız kendilerini tanıttılar. Kendileri Alanya kamuoyu tarafından zaten tanınıyor idi. Yapacakları projeleri ve bizim delege arkadaşlarımızla birlikte bir toplantı düzenledik. İlk toplantımız bir otelimizde kahvaltı ile gerçekleşmişti. İkincisi partimizde düzenlediğimiz, ondan önceki mahalle temsilcilerimizin toplantılarına denk geldi. Orada da kendilerini ifade ettiler, anlattılar. Ben buradaki bütün ilde aday olacak il başkan adaylarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah burada da birlik beraberlik içerisinde bir şölen havası içerisinde geçeceğine kesinlikle eminim. Sanırsam bugün genel merkezde MYK toplantısı var. MYK toplantısında il kongrelerinin zamanı ve tarihi belirlenecek gibi bir duyumlar aldık. Belki genel kongrenin de tarihi belli olacak. Ben buradan yine dediğim gibi ilimizde aday olan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir kongre atlatacağız ilimizde de" dedi.
'İŞSİZLİK ARTIYOR'
Karadağ, işsizliğin giderek artmakta olduğunu belirttiği açıklamasında her gün kendilerine iş müracaatı geldiğini önemli bir kısmının da üniversite mezunları olduğunu söyledi. Karadağ, "Yine hayat pahalılığı, yine işsizlik! İşsizlik; gerçekten son derece hat safhaya ulaşmış durumda. İnanınız ki; Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanlığına 10:00’dan 17:00’a kadar iş müracaatları olmakta. Bu iş müracaatlarının İnan ki birçoğu yüksek okul mezunu 4 yıllık mezun arkadaşlarımız. İçimiz kanıyor ama Türkiye kötü yönetiliyor. Gerçekten çok çok kötü yönetiliyor. Dolayısı ile bu tür başvurular günden, güne çoğalıyor. Şu anda istatistik rakamlar genç genç işsizliğin %30 olduğu söyleniyor ama bizim burada hissettiğimiz inanın ki, %50’lere yaklaşmış durumda. Çünkü burası biliyorsunuz; Alanya’mız bir turizm bölgesi. Turizm bölgesinde kış dönemi içerisinde özellikle genç kardeşlerimiz işsiz vaziyette kalıyorlar ve bunların birçoğu da yüksekokul mezunu 4 yıllık okul mezunu. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında bu işsizliğe son vereceğimiz kanısındayız" diye konuştu.
'DESTEKLİYORUZ'

1 derece doğal sit alanı olan ve dünya sağlık örgütü tarafında dünyada yaşanabilir havzalar arasında olduğu belirtilen Alara Çayındaki HES projesinin,  mahkeme kararı ile reddedilmesini desteklediklerini söyleyen Karadağ, geçmişte bizde bu konuya dikkat çekmek adına Uçansu Şelalesine giderek eylem yapmıştık diye bu duruma dikkat çekti. Karadağ, "Bizlerde bu arada yine son günlerde aldığımız bir duyumla beraber Alara çayındaki HES projesinin bugün mahkeme kararı ile reddedilmiş durumda. Biz daha önce Alara’da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte orada bir protest eylem gerçekleştirdik. Orada özellikle; Derelerin Kardeşliği Platformu ile birlikte yaptığımız, tüm Antalya'dan gelen çok değerli çevreci arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız eylemin sonuçlarını almaya başlıyoruz. Birlikte olduğun zaman, bir olduğun zaman, gerçekten aşamayacağımız hiçbir sorun olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.
'ŞAŞKINLIĞINI YAŞIYORUZ'
Alanya’da bulunan akaryakıt dolum tesisi konusunda parti olarak geçmişte başvuruda bulunduklarını söyleyen Karadağ, “Ancak şuan bilirkişi incelemesi için devletin destek vermesini umarken başvurucularda 20 bin lira ücret istemesinin şaşkınlığını yaşıyoruz” dedi.
'2 İSİMLE TEMSİL EDECEĞİZ'
İl yönetimi için isim önerip önermeyecekleri sorulan Karadağ, "Antalya’nın 4 büyük ilçesinden birisiyiz. İl yönetimine girebilmek için 5-6 arkadaşımızın çabası var bu süreçte 2 isimle temsil edileceğiz" dedi. Karadağ, "Alanya’mız biliyorsunuz Antalya’mızın 4. büyük ilçesi. Aslında Alanya’mız il bazında bir yer. Biz mutlaka ve mutlaka en az 2 temsilci arkadaşlarımızla bu süreçte temsil edilmek istiyoruz. Şu ana kadar ki bir başkan adaylarımızın, birçoğu bu konuda ilçenin tavrını çok önemsemektedir. Bizim önereceğimiz arkadaşlarla birlikte bütün il başkanı adaylarımız bizlerden teklif beklemekte. Alanya’mızda da il yönetimine aday olan 5-6 arkadaşımız söz konusu. Tabii ki bu arkadaşlarımız da kendilerini ifade edecekler. Hem il başkanlarına, hem bizlere. Bizim ile birlikte orada temsil niteliğini, temsil kabiliyetini devam ettirecekler" dedi. Toplantı sonunda CHP İlçe Sekreteri ali Hancı kendi kızına üyelik rozeti taktı.

Son Güncelleme: 15.01.2020 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81