Sol kol uyuşmasının nedenleri

Sol kolun uyuşması hayati tehlike yaratan bir durumun göstergesi değildir. Ancak sürekli devam eden uyuşmalar bazı tehlikeli durumların habercisi olabilir.

Sol kol uyuşmasının nedenleri

Sol kolun uyuşması hayati tehlike yaratan bir durumun göstergesi değildir. Ancak sürekli devam eden uyuşmalar bazı tehlikeli durumların habercisi olabilir.

09 Şubat 2021 Salı 15:14
Sol kol uyuşmasının nedenleri

Keskin oluşan ağrı, karıncalanma ve uyuşma şeklinde hissedilen ve kademeli olarak gelişen ağrı oluşumlarıdır. Sol kolun uyuşması hayati tehlike yaratan bir durumun göstergesi değildir. Ancak sürekli devam eden uyuşmalar kalp krizinin belirtileri olabilmektedir. Sol kolda uyuşma meydana gelmesi iki nedenden dolayı oluşabilmektedir. Bunlar; koldaki sinirlere yapılan baskı ve kan dolaşımının zayıf olması şeklindedir.

Sol kol uyuşmasının başka nedenleri ise şunlardır;

-Sinirin hasar görmesi ve sıkışması; uyuşmaların görülmesinin arkasındaki başlıca neden, sol kolun üstüne yatılması veya zorlanması sonucu meydana gelen sinir sıkışmaları sonucu olmaktadır. Sinir sıkışmaları genellikle diyabet hastalarında oldukça fazla meydana gelmektedir.

-Brakial Pleksus yaralanması; omurgadan gelen sinyalleri ileten sinir ağında oluşan gerginlikler ve yırtılmalar kollarda uyuşmalara ve his kayıplarına neden olabilmektedir.

-Kas çekilmesi; ağır bir şey taşırken aniden kasın güçsüzleşmesi sonucu oluşmaktadır. Bu durum uyuşmalara neden olmaktadır.

-Kırıkların olması; elde, bilekte, kolda ve parmaklarda meydana gelen kırıklar bir süre uyuşmalara neden olabilmektedir.

-Kan dolaşımında bozukluk; vücudun her noktasına yeteri kadar kan gitmemesinden kaynaklı dolaşım bozuklukları sonucu kollarda ve ellerde uyuşmalar ve karıncalanmalar görülebilmektedir.

-Aşırı sigara ve alkol kullanımı; uzun süre kullanılan kötü alışkanlıklar bir süre sonra sinir hasarlarına ve his kayıplarına neden olabilmektedir.

-Vitamin eksiklikleri; vücuttaki B vitamini eksikliği karıncalanmalar ve uyuşmalara neden olmaktadır.

-Raynoud sendromu; bulunulan ortamda ısının düşük olmasından dolayı parmaklarda soğumalar olabilmektedir. Bu soğumalar kollara kan taşıyan arterlerde daralma meydana getirerek uyuşmalara neden olmaktadır.

-Sol kol uyuşmalarının tedavisi ise; düzenli egzersizler yaparak, sıcak kompres uygulayarak, balık tüketerek, gerekli vitaminlerden yeterli düzeyde alarak, istirahat ederek ve alkol ile sigara kullanımı azaltarak yapılabilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81