Göz kuruluğuna dikkat!

Toplumda sık görülen göz kuruluğu genel olarak hastalar tarafından bilinen bir rahatsızlıktır. Peki, göz kuruluğu neden olur? Göz kuruluğunun belirtileri nelerdir? Göz kuruluğu nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde…

Göz kuruluğuna dikkat!

Toplumda sık görülen göz kuruluğu genel olarak hastalar tarafından bilinen bir rahatsızlıktır. Peki, göz kuruluğu neden olur? Göz kuruluğunun belirtileri nelerdir? Göz kuruluğu nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde…

20 Mayıs 2020 Çarşamba 23:22
Göz kuruluğuna dikkat!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen göz kuruluğuna dair merak edilenleri paylaştı. İşte tüm dünyada yaklaşık %35 oranında görülen göz kuruluğu hakkında merak ettikleriniz...

GÖZ KURULUĞU NEDEN OLUR?

Genel olarak 40 yaş ve üzeri kadınlarda daha sık rastlanan göz kuruluğu, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile yoğun bilgisayar kullanımı sonucunda çok daha erken yaşlarda görülmeye başladı.  Hava kirliliğinin yüksek olduğu büyük şehirlerde ve klima bulunan ortamlarda daha yüksek oranlarda görülüyor. Çevresel faktörler, menopoz, kontakt lens kullanımı, gece geç saatlere kadar uykusuzluk,  göz ameliyatları, sigara kullanımı gibi durumlarda da göz kuruluğu riski artabilir.

GÖZ KURULUĞU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz kuruluğu kendini şu belirtiler ile gösterir:

Gözde yanma,

Batma ,

Sulanma,

Ani batma

Bulanıklık

Gözlerde yorgunluk

Yapılan bir araştırma son yıllarda sadece sosyal medyada günde 3 saat vakit geçirdiğimiz sonucunu ortaya koyarak, göz kuruluğu ve göz hastalıklarının neden arttığını anlamamızı kolaylaştırıyor.

Kontakt lens kullanımının düzensiz ve doktor kontrolsüz kullanımı göz kuruluğu semptomlarının çok erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden olur. Lens intoleransı oluşturan bu durumlar görmede de sorun oluşmasına neden olmaktadır.

Göz kuruluğu ağlama halinde gözden yaş gelmemesi olarak düşünülmemelidir. Normalde farkında olmadan sürekli bir gözyaşı üretilir ve bu gözyaşı tabakası göz ön segmentinde nemli bir ortam oluşturarak gözlerin sağlıklı olmasını ve sağlıklı görmesini sağlar. Bu tabakanın çeşitli nedenlerle bozulması sonucu göz kuruluğu meydana gelmektedir.

Göz kapağı enfeksiyonları da bir diğer göz kuruluğu sebebidir. Romatizmal hastalıkların varlığında ise ciddi problemlere uzanan göz kuruluğu sorunları ile karşılaşılmaktadır.

GÖZ KURULUĞU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Tedavi nedene göre planlanarak yapılmalıdır diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcut romatizmal hastalığın tedavisi, göz kapak enfeksiyonunun tedavisi semptomlarda rahatlamayı sağlayabilir.

Ek olarak suni gözyaşı damlaları ve jelleri burada bize oldukça yarar sağlamaktadır. Hatta bu damlalara rapor çıkarılarak hastalarımızın uzun süreli kullanımları, ilaç alımları kolaylaştırılmaktadır.

Ek olarak immun sistemi etkileyici damlalar veya hastalarımızın kendi kanlarında hazırladığımız otolog serumlar ciddi yararlar sağlamaktadır.

Hastalarımız bulundukları ortamda bazı önlemler alabilirler, bu konuda uyarılarda bulunmaktayız: Bunlar klimalı ortamlardan uzak kalmaları, bulundukları odayı mümkünse nemlendirmeleri, bol su almaları, bilgisayar kullanımlarını azaltmaları, gece uykularına dikkat etmeleri, güneş gözlüğü kullanmalarıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81