Cilt mantarından korunma yolları nelerdir?

İşte cilt mantarı hakkında bilgiler ve korunma yolları…

Cilt mantarından korunma yolları nelerdir?

İşte cilt mantarı hakkında bilgiler ve korunma yolları…

05 Nisan 2021 Pazartesi 23:58
Cilt mantarından korunma yolları nelerdir?

'Cilt mantarı nedir?' sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. Çünkü Türkiye'de ve dünyada birçok insan bu hastalık ile uğraşmakta ve cilt mantarı tedavi yolları aramaktadır. İşte cilt mantarı hakkında bilgiler.

CİLT MANTARI NEDİR?

Cilt mantarı her yaştan ve her cinsiyetten kişinin başına gelebilecek bir cilt hastalığıdır. Günümüzde pek çok kişinin başına gelmektedir. Yaygın görünen enfeksiyon türlerinden biridir. Ciddi ve önlenemez sağlık sorunlarına yol açmasa da kızarıklıklara ve dökülmelere yol açtığı için sinir bozucudur.

CİLT MANTARI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Cilt mantarının 3 ayrı çeşidi vardır. Bu cilt mantarı çeşitlerinin isimleri Keriyon cilt mantarı, Anüler cilt mantarı ve Tinea Versicolor cilt mantarıdır. Keriyon cilt mantarında vücutta mantar görülen bölgelerde su toplaması meydana gelir. Anüler cilt mantar çeşidi her yaştan insanda görülebilen en yaygın mantar türüdür ve tedavisi oldukça basittir. Tinea Versicolor mantarı ise genellikle iş nedeniyle sürekli terli kalan insanlarda ortaya çıkar ve mantarın oluşma noktaları da genellikle terli alanlardır.

CİLT MANTARI TEDAVİSİ NASILDIR?

Cilt mantarının öncelikli oluşum nedeni terlemedir. Terleyen vücut nefes alamadığı için bu noktada bakteri oluşumu olur ve cilt mantarları oluşur. Terleme sebepli oluşan cilt mantarının önüne geçmek için sıklıkla duş almak gerekir. Terleme sebepli cilt mantarı yaz aylarında oldukça yoğun olarak görülür. Mantarın en sık ortaya çıkış nedenlerinden bir diğeri de ayağa küçük gelen ayakkabıların giyilmesidir. Bu da ayaktaki bakteri üremesini hızlandırır ve mantar oluşumuna neden olur.

Kirişin zedelenmesini önlemek için egzersizden önce mutlaka ısınma hareketleri yapılmalıdır. Ayrıca kiriş kaslarına ekstra esneklik sağlamak için kalçaları oluşturan kalça kaslarını da güçlendirmeniz gerekmektedir.

Her türden mantar daha çok bağışıklık sistemi kuvvetli olmayan kişilerde görülmektedir. Güneş ışığı da cilt mantarına sebebiyet verebilir. Özellikle yazın güneş altında çalışan kişilerde cilt mantar vakaları sıklıkla görülür.

Cilt mantarları günümüzde geçmiş dönemlere göre çok daha kolay bir şekilde tedavi edilmektedir. Tıptaki gelişmeler artık cilt mantarını ciddi bir rahatsızlık olmaktan çıkarmaktadır. Cilt mantarı türlerine göre çok sayıda farklı ilaç bulunmaktadır. Doktorlar cilt mantarının türünü tespit ettikten sonra ilaç tedavisine başlayarak mantar problemini kısa süre içinde ortadan kaldırır. Böylelikle mantar sorunu ciddi bir rahatsızlık olmaktan çıkar. Piyasada çok sayıda ilacın bulunması kişilerin en az yan etkiyi yaşayacakları ilacı tercih edebilmelerine de olanak tanır. Rahatsızlığın fazla ilerlemeden hızlıca tedavi edilmesi için belirtilerin fark edildiği anda bir uzmana başvurulması gerekir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81