Son iki yıldır kötü giden turizmin faturası esnaf ve turizmciye kesilirken, borç batağı bir anda tabiri caizse sivri sinekleri Alanya'ya çekmeye başlamıştı. 
İki ayaklı karanlık ve mafya vari tiplerin iskelede kol gezdikleri, beldelerde ise şimdiden borç batağındaki turizmci ve esnafa çökmeye hazırlandıkları, bu kişilere baskı yaptıkları, hatta eğlence yerlerini haraca bağladıklarına dair duyumlar alınıyordu.
İpler tam kopma noktasına doğru gittiğinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde, Alanya Emniyeti terayağından kıl çeker gibi eş zamanlı operasyon yaparak haraç çetesini büyük bir başarı ile çökertti.
Bu ilk adımı, kötü niyetli kişilere tokat niteliğinde bir cevap oldu.
'Ayağınızı denk alın, Alanya sahipsiz değil, iyiler rahat olsun, kötülerin ise hiç şansı yok' mesajları net olarak verildi. 
Cumhuriyet Başsavcımız Yasin Emre, ayağının tozu ile haraç çetesinin tozunu attırdı.
Emniyet anında bu kişelere müdehale ederek olası bir kaosun önüne geçti.
Bir tek silah atılmadan, bir tek olay olmadan iş çözüldü.
Önemli olan da.... 
Olay çıkmadan, suç işlenmeden suçu önlemek değil mi?
İşte bu gerçekleştirildi. 
Esnaf, turizmci rahat bir nefes aldı. 
Bu saatten sonra kimse karanlık kişilere papuç bırakmaz.
Alanya'da Kaymakam, Başsavcısı, Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanı görevinin başında, her şeyin farkında ve gereken gerektiği zaman yapılıyor. Haraç çetesi oerasyonuun çökertilmesi bunun en bariz kanıtı oldu. 
Alanya halkına 'Siz rahat olun, sizin güvenliğiniz her şeyden önemli, devlet görevinin başında, suç işlemeye kalkışanın sonu ise adaletin pençesidir' dendi.
Haber Alanya ailesi olarak Başta Kaymakamımız olmak üzere, Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma ve sahil Güvenlik Komutanlarımıza teşekkür ediyoruz.
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81