Yılmaz Özdil'den Alanya'ya sürpriz

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, kongre sürecine kadar Alanya’daki her kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla CHP’li kadınlara Yılmaz Özdil imzalı ‘Kadın’ kitabı hediye edildi.

Yılmaz Özdil'den Alanya'ya sürpriz

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, kongre sürecine kadar Alanya’daki her kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla CHP’li kadınlara Yılmaz Özdil imzalı ‘Kadın’ kitabı hediye edildi.

08 Mart 2021 Pazartesi 23:45
Yılmaz Özdil'den Alanya'ya sürpriz

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla CHP’li kadınlarla parti binasında bir araya geldi. Karagöz, kadınların tarih boyuncu tüm toplumsal mücadelelerde safların en önlerinde yer aldığını belirtti. Seçim süresi bitinceye kadar Alanya’da temasa geçmedikleri hiçbir kadın olmayacağını ifade eden Karagöz, “Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı var. Bir bütün olarak insanların yaşadığı bütün haksızlıklar, eşitsizlikleri, acıları kadınlar tarafından daha fazla ve daha farklı biçimlerde yaşanıyor olması hepimizin kabul ettiği bir gerçekliktir. Günümüzde hala dünya kadınları savaşla, yoksullukla mücadele ederken, bir yandan da daha düşük ücretle eğitim hakkından yoksun yaşamaya devam ediyor. Aynı zamanda kadın bütün bunlara ek olarak cinsiyet ayrımcılığının neden olduğu şiddetle de mücadele ediyor. Biz bunların her gün kadınların maruz kaldığı toplu tecavüzlerden biliyoruz. Bunları her gün kadının kıskandım, vurdum bahaneleriyle öldürülüyor olmalarından biliyoruz. Bugün İstanbul Sözleşmesi de 6284 sayılı kanun da etkili uygulansaydı şiddet faillerinin sözleşmesinin gereği olarak üst sınırdan ceza verilseydi öldürülen kadınların çoğunluğu yaşıyor olacaktı. CHP olarak Türk kadının bu karamsar tablodan kurtulması adına mücadele etmeye, eğitim, çalışma sosyal güvenlik ve cumhuriyet dönemindeki kazanımlarının artarak süregelmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘153 ÜLKE ARASINDA 130’UNCU SIRADAYIZ’

Kadınların temsil oranında ilerleme sağlanamadığını dile getiren Karagöz, “Kadınlara 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkının verilmesinden sonra yapılan ilk seçimlerde kadınlar sandıklara koştu. 1935’te yapılan seçimlerde oy kullanma oranı yüzde 80’di ve bunun yüzde 48’ini kadınlar oluşturuyordu. 17 kadın milletvekili meclise girdi. O zamanki parlamenter sayısına göre bu oran yüzde 5’e karşılık geliyordu. 1934’ten bu yana yapılan seçimlerde toplam 11 bin 385 milletvekili meclise girdi. Bunun sadece 598’i kadın oldu. Ne yazık ki günümüzde sadece yüzde 5’e karşılık geliyor. Bu da bizim bir arpa boyu yol kat edemediğimizin göstergesi. Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 Yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi’ne göre 153 ülke arasında 130’uncu sıradayız. Bu yıl pandemi koşulları ile derinleşen ekonomik kriz kadınların yükünü daha artırdı. Kadınlar ve erkekler arasında hep olan gelir eşitsizliği bu dönem iyice büyüdü. Geniş tanımlı kadın işsizlik oranı yüzde 43’e çıktı. İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışıyor. Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz. Her kadın emekçidir. Kadın sadece eve ekmek sunan bir aile üyesi değil, bizzat hayatı üreten ve ömrünü tüketen bir işçidir” diye konuştu.

‘TEMASA GEÇMEDİĞİMİZ KADIN KALMAYACAK’

Hayallerini hedeflere ulaştırmak için adımlar attıklarını aktaran Karagöz, Covid-19 sürecinin kendilerine engel olduğunu söyledi. Karagöz, “Bunun ilk adımını burada sizlerle atıyoruz. Bir proje üzerinde çalışıyorduk. Bu projemiz sizler için de sürpriz olacak. Bugünün anlam ve önemine uygun olması için özellikle 8 Mart’ı seçtik. Hep birlikte bunun ilanını yapmış olalım. Seçim süresi bitinceye kadar Alanya’da temasa geçmediğimiz hiçbir kadın olmayacak. Bugün burada başlattığımız proje Alanya’ya örümcek ağı gibi yayılarak devam edecek. Kongre zamanımıza kadar eğer ulaşamadığımız tek bir kadın olursa bir dönem daha görevimize devam edeceğiz ki ulaşamadığımız hiç kimse kalmasın” dedi.

Karagöz’ün konuşmasının ardından gazeteci Yılmaz Özdil’in Alanya’daki kadınlara hitap ettiği videolu mesajı sunuldu. Projelerinin bir kitap projesi olduğunu açıklayan Karagöz, Özdil’in kitabını kadınlar adına özel olarak imzaladığını açıklayarak, farklı yazarlar ve kitaplarla Alanya kadınlarına dokunacaklarını söyledi. Karagöz’ün konuşmasının ardından Özdil’in imzalamış olduğu kitaplar üyelere armağan edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81