Alanya'da üreticiye sulama suyu müjdesi

Alanya'da üreticiye sulama suyu müjdesi

25 Nisan 2023 Salı 13:41
Alanya'da üreticiye sulama suyu müjdesi


Kestel'de yaklaşık 10 gündür tarımsal sulama hattında yaşanan sorun hakkında konuşan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe "Üreticilerimiz perşembe günü suya kavuşacak" diyerek müjde verdi.

Kestel Mahallesi’nde yaklaşık 10 gündür Kapalı Sistem Tarımsal Sulama sisteminde yaşanan sorun üreticiyi isyan ettirdi. Karayolları'nın çevre düzenlemesi yapmasından kaynaklı sulama yapılamamasını eleştiren üreticiler “Kapalı kanalda 10 günden fazladır su yok. Yer değişimiyle ilgili bir hızlanma da yok. Çiftçiler mağdur. Yaklaşık 10 gün daha su olmaz ise milletin bahçesi kuruyacak" dediler.
Üreticiye müjdeyi ise Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe verdi. Konu ile ilgili konuşan Göktepe, "Sorun başladığı günden bu yana hem üreticilerle hem de yetkili kurumlarla irtibat halindeyiz. Havalar da ısındı, su şu anda bizim can damarımız. Karayolları o bölgede çevre düzenlemesi yapıyor. Su o yüzden kesilmiş durumda. Saha raporu alındı. Bir aksilik olmazsa Karayolları, önümüzdeki çarşamba günü (yarın) oradaki çalışmasını bitirecek. Üreticilerimize de perşembe günü su verilerek mağduriyet giderilecek" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81