Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin logosu ve sloganı ile ilgili yasal polemikler devam ediyor. Başkan Türel bu konuda yasal süreç başlatabileceğini söyledi. Ancak gerçekte "Antalya'ya iyi gelecek" sloganını ilk kez kim kullandı?
Başkan Türel yaptığı basın açıklamasında 'İyi Gelecek' sloganının patentini 24 Aralık 2015’te Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirdiğini söyledi. Arkasından "Slogan ve amblemimiz ortada. Her şey açık seçik ortada. 'Antalya'ya iyi gelecek Menderes Türel' sloganıyla Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirmiştik" dedi. Bununla da kalmayarak "2014 yılındaki seçim kampanyamızdan bu yana da slogan ve logoyu kullanıyoruz. Her şeyin çok açık seçik ve bilindiği ortamda çok da fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. 
Geçmişten hatırladığım kadarıyla bu sloganı Büyük Birlik Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hulusi Kızılkaya yerel seçimlerde kullanmıştı. Hemen 'By Google'yi' açtım ve başladım araştırmaya. Evet, tahminlerimde yanılmamış ve hafızam yine beni yarı yolda bırakmamıştı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde BBP'den aday olan Avukat Hulusi Kızılkaya, boy boy afişler bastırmış ve hepsinde 'BBP Antalya'ya iyi gelecek', 'Hulusi Kızılkaya Antalya'ya iyi gelecek' yazılı pankartlarla seçim çalışması yaptığına dair birçok haber ve fotoğrafa rastladım.
Hatta Kızılkaya, o dönem facebook, twitter gibi internet adreslerinin tamamının rumuzunu ise "iyi gelecek" yapmış. 
Bildiğiniz gibi o seçimlerde Antalya'da adaylar arasında adeta sloganlar yarışıyordu. Antalya'da CHP'den Mustafa Akaydın, AKP'den Menderes Türel, MHP'den Kemal Çelik ve Büyük Birlik Partisi'nden Hulusi Kızılkaya'nın yarışına sahne olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, her aday farklılığını ortaya koymak için sloganlar üretmişti. Akaydın 'Hoca' lakabıyla seçime hazırlanırken Türel, 'hizmet siyaseti'ni ön plana çıkarıyor. Kemal Çelik 'denenmemiş' olmanın avantajını kullanmaya çalışıyor, BBP adayı Kızılkaya ise ‘BBP Antalya'ya iyi gelecek' sloganı ile seçim arenasında şansını deniyordu. 
CHP'li Akaydın, 2009'da kendisine başkanlık koltuğunu getiren 'Hoca' lakabının yanı sıra 'Yaparsa hoca yapar' 'Hocanın bir bildiği', 'Yine Antalya kazanacak' ana başlığı altında sloganlar üretmişti.
Ak Partili Menderes Türel ise seçim kampanyasını 28 Aralık Cumartesi günü Kepez Arena'dan başlatmış, seçim sloganı 'Büyük Antalya'ya Büyük Hedefler' 'Antalya çok özledi o da Antalya'yı çok özledi' şeklinde sloganlar olmuştu. MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, farklı olana göndermeyi düşünerek 'Şimdi bizim zamanımız', 'Antalya'ya yakışır' sloganlarını tercih etmişti. 
Büyük Birlik Partisi adayı Hulusi Kızılkaya ise sadece ‘BBP Antalya’ya iyi gelecek' sloganını kullanmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81