Kategoriler

Haber Alanya

İZSU’dan korona virüs önlemleri

KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINI İLE MÜCADELE KAPSAMINDA SAYAÇLARIN OKUNMASINI DURDURAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BU SÜREÇTE İŞYERLERİ, TİCARETHANELER, SANAYİ KURULUŞLARI VE TURİSTİK TESİSLER İÇİN SU FATURASI TAHAKKUK ETTİRMEYECEK.

Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sayaçların okunmasını durduran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bu süreçte işyerleri, ticarethaneler, sanayi kuruluşları ve turistik tesisler için su faturası tahakkuk ettirmeyecek. İZSU, konutlar içinse tüketimin en düşük olduğu ocak, şubat, mart aylarının ortalama değerleri üzerinden faturalandırma yapacak.

İZSU Genel Müdürlüğü dünyayı etkileyen korona virüse yönelik alınan tedbirler nedeniyle sayaç okuma faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. İZSU bu süreçte faturalandırma işlemlerine farklı bir çözüm getirdi. Zamanında okunamayan sayaçlardan dolayı faturaların yüksek gelmesini engelleyebilmek ve aboneleri mağdur etmemek amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü, konut amaçlı kullanımlarda her abonenin son 3 aylık su tüketim ortalamasını baz alarak fatura tahakkuk ettirecek. Uygulama kapsamında tüketimin en düşük olduğu ocak, şubat, mart ayları esas alınacak.

İşyerleri için tahakkuk çıkarılmayacak

Konut dışı abone kapsamındaki işyeri, ticarethane, otel, motel, sanayi tesisleri, mal ve hizmet üreten tesisler ile benzer işletmelere ise sayaç okuma işlemi yapılıncaya kadar ödeme çıkartılmayacak. Uygulamanın salgın nedeniyle iş hacmi düşen işletmeler için de kolaylık sağlaması hedefleniyor. Yaşanan olağan dışı koşulların sona ermesi ve sayaçların yeniden okunmaya başlamasının ardından tüm aboneler için normal faturalandırılma yapılacak ve avans tahakkuku ile faturalandırılmış miktar toplam miktardan mahsuplaştırılacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Antalya
20 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"
Asayiş
108 Kez Görüntülendi.
Jandarmadan Mutluluğa Kurşun Sıkma Projesinin Tanıtımı
Genel
12 Kez Görüntülendi.
ALANYA Belediyesi üniversite öğrencilerini bahar şenliğinde sanatla buluşturdu
Spor
22 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor'dan Samsun'a çıkartma
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Erdem'den Ankara’da önemli görüşmeler
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Alanya’da halk otobüsü ücretine zam
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Rüzgar Gülü Kreşi “Kumsal’ın Gökyüzü Macerası” kitabıyla renkleniyor
Genel
20 Kez Görüntülendi.
Alanya’da 2 fırkateyn ve Sahil Güvenlik Botu bugün ziyarete açılıyor 
Belediye
16 Kez Görüntülendi.
Alanya’nın efsane festivali 24 Mayıs’ta başlıyor
Antalya
30 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle ve yayla yollarına bakım onarım