Kategoriler

Haber Alanya

Başkan Yücel 'Sağ duyuya davet ediyorum'

Alanya Belediyesi'nin haftalık olağan encümen toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda gündeme dair açıklama yapan Başkan Adem Murat Yücel, "Turizme zarar verecek taşkınlıkları tasvip etmemiz mümkün değil. Sesimizi taşkınlık yapmadan, sağa sola zarar vermeden duyurmamız gerek" dedi.

Haftalık olağan encümen toplantısından sonra gündemi değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bazı bölgelerdeki belediye mülklerini ihale ile kiraladıklarını belirterek, "Kiralayanlara şimdiden hayırlı kazançlar diliyorum" dedi. Önceki gün Diyarbakır Lice ve Siirt'te yaşanan terör saldırıları sonucu yine 12 şehit verildiğini anımsatan Başkan Yücel, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk milletine baş sağlığı diliyorum. İnşallah artık şehit cenazeleri son bulur. Ülkede refah ve huzurun egemen olacağına inanıyor, terör saldırılarının da son bulmasını da temenni ediyoruz" dedi. Başkan Yücel, geçen hafta Pazar günü Alanya'da Atatürk Anıtı önünde başlayıp ardından merkez çarşıda devam eden, son olarak HDP İlçe Teşkilatı ile Alanya Ülkü Ocakları binalarının yer aldığı bölgede daha da alevlenen 'Terörü Lanetleme Yürüyüşü' sırasında yaşanan olayların turizme zarar verip vermediği yönündeki soruyu da yanıtladı. 
 
'ALANYA HALKI SAĞDUYULU OLMALI' 
Önümüzdeki Pazar günü daha büyük bir yürüyüş organizasyonu olacağı yönündeki iddiaların turizme yönelik etkisi de sorulan Başkan Yücel, "Terör olaylarından dolayı halkta meydana gelen sosyal patlama, şehrin yöneticisi olarak  tasvip ettiğim bir durum değil. Ancak şu da iyi bilinmelidir ki, sağa sola zarar vermeden, kanunlar çerçevesinde basın açıklaması yapıp duygu ve düşüncelerini söylemek insanların yasal hakkıdır. Geçen Pazar günü bu amaçla yola çıkıldı ancak toplumda rahatsızlık yaratacak gelişmelerle gündeme gelinmesi yakışık almadı. Tüm vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Sosyal medya aracılığı ile çeşitli kanallardan provokatif söylemlerle halkı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı daha dikkatli olmak zorundayız. Bu devletin polisi var, savcısı var, hâkimi var. Devletimiz güçlüdür, bu zor günleri de atlatacaktır" dedi.
 
DEMAŞ 1 MİLYON 600 BİN TL'YE İHALE EDİLDİ
Alanya Belediye Encümeni toplantının ardından ihale yöntemiyle kiraya verilen 10 adet belediye mülkünden toplam 2 milyon 433 bin 691 TL gelir elde edildi. İhale neticesinde DEMAŞ, bir yıllığına 1 milyon 600 bin +KDV ile şimdi ki işletme sahibine kiraya verilirken, Cuma Pazarı altındaki belediyeye ait işyeri ise; bir yıl süre ile 425 bin TL ile ihale edildi. Alanya Belediyesi’nde haftalık olarak gerçekleştirilen encümen toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Birim amirleri ve encümen üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, belediyenin tüm birimlerinden gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı. 
 
10 BELEDİYE MÜLKÜ İHALEYLE KİRAYA VERİLDİ
Alanya merkez ve mahallelerinde bulunan 10 adet belediye mülkü de, encümen toplantısında ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan belediye mülkleri arasında olan DEMAŞ, 1 milyon 600 bin +KDV ile 1 yıllığına kiraya verilirken, Cuma Pazarı içinde bulunan Belediye Düğün Salonu altındaki işyeri de 425 bin TL’ye 1 yıllığına kiralandı. İhale yöntemiyle 1 ila 3 yıl süreyle kiraya verilen 10 adet işyerinden toplam 2 milyon 433 bin 691 TL gelir elde edildi. Alanya’nın merkez ve mahallerinde bulunan belediye mülklerinin ihale ile kiraya verildiğini belirten Başkan Yücel, “İhaleler belediyemiz açısından gayet olumlu sonuçlandı. İnşallah imzaları atılır. İhaleyi alanlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. ” dedi.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar