Kategoriler

Haber Alanya

Sümer, basın bayramını kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

 
 
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, haberleşme özgürlüğünün son derece önemli ve bir toplum için vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti. Yazılı ve görsel basının kamuoyunun bilgilenmesinde önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Sümer, bağımsız ve tarafsız basının varlığının, toplumun bilinçlenmesinin, demokrasinin güçlenmesinin ve kökleşmesinin en önemli koşullarından olduğunu vurguladı. Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren basının, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biri olduğuna işaret eden Sümer, açıklamasında şunları kaydetti: "Basının üstlendiği bu çok önemli görev, basının sansür ve benzeri sınırlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini, basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini gerekmektedir. Sansürün kaldırılması, Türk basının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. Basınımız, bugün teknolojik yenilikleri yakından takip ederek gelişimini sürdürmekte, sanal ortamda da kamuoyunun beklentilerini karşılayacak düzeyde hizmetleriyle etkinliğini artırmaktadır. Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür. Doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı söz konusu özgürlüklerin korunması açısından basınımıza düşen yükümlülüklerdir."
Sümer, Türk basınına çalışmalarında başarılar dilerken, görevi başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla andığını belirtti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
27 Kez Görüntülendi.
İyi Parti’nin kuruluşundan beri içinde yer alan Alper Arıkan, görevinden istifa etti.
Gündem
60 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’in 4 Başkan Yardımcısı belli  oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Özel sporcular altınla döndü
Belediye
20 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik'ten iki dönüşüm talimatı
Asayiş
67 Kez Görüntülendi.
Alanya’da polis göz açtırmadı: 300 kişi sorgulandı 
Alanya
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da şiddetli dolu yağışı yayla yolunu beyaza bürüdü 
Genel
10 Kez Görüntülendi.
Erdem'den Bakan Şimşek'e Alanya brifingi
Eğitim
12 Kez Görüntülendi.
Alanya’da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaran sergi 
Alanya
16 Kez Görüntülendi.
“Alanya’da esnaflık yapmak mucize" 
Antalya
20 Kez Görüntülendi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: Orman benim kampanyasıs geleceğe nefes olacak