Kategoriler

Haber Alanya

Almanya'daki artış Rusya'ya çare olmadı

Yılın ilk beş ayında Türkiye'ye en çok turisti Almanya gönderdi. Rus turistte yüzde 28 düşüş yaşanırken, turizmciler bu yılı kayıpsız kapatmayı hedefliyor. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 12 oranında arttı. Ancak bu artış bile Rusya gibi büyük bir pazarımızda oluşan düşüşe çare olamadı" dedi.

Türkiye'ye Ocak-Mayıs döneminde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya birinci, Rusya ikinci, Bulgaristan üçüncü oldu. Almanya 1 milyon 553 bin 114 kişiyle birinci sırada yer aldı. Bu ülkeyi 801 bin 915 kişiyle Rusya, 665 bin 489 kişiyle Bulgaristan izledi.Ülkemizi mayıs ayında ziyaret eden yabancı sayısının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.46 azalarak 3 milyon 804 bin 158 olduğu açıklandı. Emniyet Müdürlüğü'nden alınan geçici verilere göre, bu yıl mayısta yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 2.46'lık azalışla 3 milyon 804 bin 158 olduğu tespit edildi. Bu dönemdeki ziyaretçilerin 188 bin 486'sı günübirlik olarak geldi. Türkiye'ye ocakta 1 milyon 250 bin 941, şubatta 1 milyon 383 bin, martta 1 milyon 895 bin, nisanda ise 2 milyon 437 bin yabancı ziyaret etti.
 
ALMANYA'DAKİ ARTIŞ RUSYA
 
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'ye gelen turist sayısında düşüşte her pazar için farklı bir gerekçe bulunduğunu belirterek, her şeye karşın yılı kayıpsız kapatmaya çalışacaklarını kaydetti.Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 30'a varan oranla en büyük kaybın Rusya pazarında yaşandığını belirten Ayık, 1 milyona yakın olan bu rakamı diğer pazarlarla telafi etmenin de zor olduğunu aktardı. Geçen yıl Türkiye'ye 4 milyon Rus turist geldiğini anımsatan Osman Ayık, "Bu yılın ilk beş ayında Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 12 oranında arttı. Ancak bu artış bile Rusya gibi büyük bir pazarımızda oluşan düşüşe çare olamadı. 1 milyon gibi turist rakamlarını başka pazarlarla ikame etmek zor oluyor" dedi.Ayık, ülkemize gelen turistleri çeşitlendirdiklerini Ortadoğu, Balkanlar gibi pazarlara da açıldıklarını vurgulayarak, bu konuda çalışmaları sürdürdüklerini ancak Rusya, Almanya gibi bize büyük sayıda turist gönderen ülkelerin kaybını telafi etmenin kısa sürede mümkün olmadığının altını çizdi.
 
'Yatak arzı fazla'
 
İlk beş ayda İtalya ve Fransa pazarından da gelen turist sayısında azalış yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle konuştu: "Bu azalma bu yıla özgü değil. Son beş yılda yaşanan bir durum. Bu ülkelerin bize ve İslam dünyasına bakışıyla ilgili. Burada tek bir neden yok. Japon turistteki azalışta ise sınırımızda IŞİD saldırıları, Kapadokya'daki balon kazası gibi gerekçeler etkili oldu." Ayık, yatak arzındaki fazlaya da dikkat çekerek, üzerlerinde yatak arzının yarattığı ciddi bir baskının bulunduğunu, bu arzı tatmin etmek için her yıl yeni bir milyon civarında yolcu bulmak gerektiğini anımsattı. TÜROFED Başkanı Ayık, iç pazara yönelinebileceğini zaten iç pazara yönelik kampanyaların devamlı yapıldığını da sözlerine ekledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
12 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
23 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
24 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar