Kategoriler

Haber Alanya

Yaralı karakulak hayata döndü

Antalya’nın Akseki ilçesinde yaralı olarak bulunan bir karakulak, Antalya Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin tedavisiyle yaşama döndü.

 
Antalya’nın Akseki ilçesinde 5 ay önce bir aracın çarptığı tahmin edilen karakulak, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından yol kenarında ağır yaralı halde bulundu. Yaşam alanı genellikle Toros coğrafyası olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan karakulak, tedavi amacıyla görevliler tarafından Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. Başında ve gözünde ağır yaralar bulunan ve sağ arka bacağında parçalı kırığı olan Karakulak, Büyükşehir veterinerleri tarafından tedavi altına alındı.
Latincede kedi anlamına gelen ‘Felis’ adlı karakulaka ilk olarak ilaç tedavisi uygulandı. Veteriner hekimlerin ilgisi ve şefkati ile hayata dönen karakulakın kafasındaki ve gözündeki yaralar iyileştirildi. Yara tedavisinin ardından kırık için ameliyata alınan karakulağın bacağına plaka yerleştirildi. Tedaviye hızla cevap veren karakulak daha geniş bir kafese alındı.
DOĞAYA BIRAKILACAK
Doğaya bırakılacak hayvanlar için kriterlerin olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekim Aygül Arsun “Doğaya bırakılacak hayvanların hayatlarını devam ettirebilmesi için kendi avını yakalıyor olması gerekir. Şu an karakulak kendi avını yakalayabilecek hale geldi. Tamamen iyileşince doğaya bırakacağız. Yasa gereği Doğal Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nce bulunduğu bölgeye salınacak” diye konuştu.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da mahalle yollarına bakım onarım
Asayiş
20 Kez Görüntülendi.
Alanya’da o suça 38 bin TL rekor ceza
Spor
10 Kez Görüntülendi.
Fatih Tekke: “Çok büyük hedef tutturduk"
Genel
11 Kez Görüntülendi.
Özçelik: “Çocuklarımız memleketin teminatıdır"
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’dan gol yağmuru
Antalya
22 Kez Görüntülendi.
‘Sineksiz yaz’ için ekipler bilgilendirildi 
Belediye
31 Kez Görüntülendi.
Alanya uçtan uca tertemiz oluyor
Asayiş
23 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan dron destekli trafik uygulaması 
Antalya
93 Kez Görüntülendi.
Alanya’daki su krizine Başkan Böcek’ten neşter 
Gündem
42 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediye Encümeninden kent disiplini için önemli uyarılar