Kategoriler

Haber Alanya

İnsan kaçakçılığına 4 tutuklama

Alanya'da, 182 kaçak göçmeni iki ayrı tekneyle yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı. Suriyeli mülteciler ise önceki gün akşam saatlerinde otobüslerle Mersin'de bulunan kampa gönderildiler. Mültecilerin umut yolculuğunu belgesel haline getirmek için kendisi de kaçak olarak gemide bulunan Fransız gazeteci Dani

Alanya'da, 182 kaçak göçmeni iki ayrı tekneyle yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı. Suriyeli mülteciler ise önceki gün akşam saatlerinde otobüslerle Mersin'de bulunan kampa gönderildiler. Mültecilerin umut yolculuğunu belgesel haline getirmek için kendisi de kaçak olarak gemide bulunan Fransız gazeteci Daniel Rene Grand Clement Chaffy'de sorgusunun ardından Iraklı tercümanı ile birlikte sınır dışı edildi.

Edinilen bilgiye göre, Alanya’da iki ayrı tekneyle 182 Suriyeli, gazeteci olduğunu söyleyen 1 Fransız ve 6 gemi görevlisi, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Operasyonda yakalanan 6 kişi ifadelerinin ardından Alanya Adliyesi'ne sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 2 tekne kaptanı ve 2 mürettebat olmak üzere toplam 4 kişi, nöbetçi mahkemece 'İnsan kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise denetimli serbestlik şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suriyeli mülteciler ise önceki gün akşam saatlerinde otobüslerle Mersin'de bulunan kampa gönderildiler. 
 
FRANSIZ GAZETECİ VE TERCÜMANI SINIR DIŞI EDİLDİ
 
Mültecilerin umut yolculuğunu belgesel haline getirmek için kendisi de kaçak olarak gemide bulunan 68 yaşındaki Fransız gazeteci Daniel Rene Grand Clement Chaffy'de sorgusunun ardından Iraklı tercümanı ile birlikte sınır dışı edildi. Fransız gazetecinin bu yolculuğu görüntülemek için 10 bin dolar ödediği öğrenildi. Fransı gazeteci Daniel Rene Grand Clement Chaffy ve Iraklı tercümanı 24 yaşındaki Akram Riyad Falıh Al Iednı'de savcılık sorgularının sona ermesinin  ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. 
Mehmet AL
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Gündem
124 Kez Görüntülendi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya Alanya’da esnafa ve işadamlarına çöken çetenin çökertildiğini açıkladı
Alanya
48 Kez Görüntülendi.
Alanya CHP yarın Danışma Kurulu’nu topluyor 
Alanya
39 Kez Görüntülendi.
Alanyalı oda başkanından sahte para uyarısı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Alanya’da taksimetreye zam 
Alanya
52 Kez Görüntülendi.
Alanya Veranda nefis yemekleri ve manzarası ile büyülüyor
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor’da Beşiktaş mesaisi 
Genel
83 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi'nde kurulacak 8 yeni müdürlük
Asayiş
28 Kez Görüntülendi.
Alanya’da jandarmadan 22 araca men cezası
Gündem
21 Kez Görüntülendi.
“İsveçliler Alanya’da huzurlu ve mutlu yaşıyor" 
Belediye
25 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi yayla yollarında bakım ve onarım çalışması başlattı