Kategoriler

Haber Alanya

Büyükşehir’den Yukarı Hereke’de ağaçlandırma çalışması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Ekipleri Tarafından Yukarı Hereke Rehabilitasyon Alanında, Kuruyan Ağaçların Yerine Yeni Fidanlar Dikildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanında, kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğal yapısı bozulmuş hafriyat sahalarını doldurarak yeşillendiriyor. Geçmiş yıllarda dolgu sahası olarak kullanıldıktan sonra ağaçlandırılarak yeşil alana dönüştürülen Körfez ilçesindeki Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanında, kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikilerek tamamlama çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışması sonrasında kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi. Bu kapsamda 24 adet dişbudak, 4 adet ıhlamur, 195 adet çınar ve 535 adet adi akasya fidanı dikildi. Yapılan ağaç tamamlama çalışması ile rehabilitasyon alanının yeşil görünümünün zenginleştirilmesi hedefleniyor.

Hızla büyüyen ve gelişen Kocaeli’de inşaat ve benzeri atıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dolgu alanlarına dökülüyor. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hafriyat atıklarının döküldüğü, dolgu alanları tamamen dolduktan sonra yeşil alanlara dönüştürülüyor. Toprak serimi yapılan dolgu alanlarına farkı türlerde binlerce fidan dikilerek ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Yapılan çalışmalar ile şehre yeni yeşil alanlar kazandırılıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Fransız turistler Alanya’ya denizden geldi
Alanya
13 Kez Görüntülendi.
Alanya'da piyano festivali sona erdi
Spor
18 Kez Görüntülendi.
Alanyalı Feyza Güzyaka Dünya Kupası’nda şampiyon oldu
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi açıldı
Genel
12 Kez Görüntülendi.
Alanya'da 19 Mayıs coşkusu
Alanya
10 Kez Görüntülendi.
Alanya’da Sahil Güvenlik ve savaş gemileri vatandaşların ziyaretine açıldı
Spor
11 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor Samsunspor’dan puanla döndü
Alanya
25 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Taraftarı Buruk ve Çok Kızgın
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
17 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması