Kategoriler

Haber Alanya

14. Yer Bilimleri Olimpiyatı

Sanko Okulları Öğrencileri, Uluslararası 14. Yer Bilimleri Olimpiyatında (ıeso2020 International Earth Science Olympiad) Türkiye Birinciliği Ve İkinciliği Derecelerini Elde Ederek Büyük Bir Başarıya İmza Attılar.

SANKO Okulları öğrencileri, Uluslararası 14. Yer Bilimleri Olimpiyatında (IESO2020 International Earth Science Olympiad) Türkiye birinciliği ve ikinciliği derecelerini elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Coğrafya Eğitimi Derneği tarafından düzenlenen resmi dili İngilizce olan Yer Bilimleri Olimpiyatları ön eleme sınavı İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak yapıldı.

Öğrencilere jeoloji, jeofizik, meteoroloji, alanında sorular yöneltilen yarışmada, Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi Öğrencileri Serhat Özfıstıkçı birinci, Erencem Özbey ise ikinci olarak önemli bir başarı elde ettiler.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak Ağustos 2020’de Rusya’da gerçekleşecek 14. Yer Bilimleri Olimpiyatı’nda Serhat Özfıstıkçı Türkiye birincisi, Erencem Özbey ise Türkiye ikinciliği derecelerini elde ederek dört kişiden oluşan IESO 2020 Türkiye Ulusal Takımına seçildiler.

SANKO Okulları Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı, Rusya’da düzenlenecek IESO 2020 Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek dört kişilik takımın iki öğrencinin SANKO Okulları öğrencisi olmasından büyük gurur duyduğunu belirterek, öğrencileri ve emeği geçen öğretmenlerini kutladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Spor
15 Kez Görüntülendi.
Alanyaspor bugün Samsun deplasmanında
Asayiş
14 Kez Görüntülendi.
Alanya’da genel asayiş uygulaması
Alanya
18 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer 2 kurumun personelini ödüllendirdi
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer’den muhtarlara talimat 
Gündem
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başlıyor 
Genel
21 Kez Görüntülendi.
Alanya Atatürk Evi 19 Mayıs’ta açılıyor 
Alanya
14 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Ürkmezer ALKÜ’de öğrencilerle buluştu 
Alanya
28 Kez Görüntülendi.
Başkan Özçelik’ten isim ve fotoğraf talimatı
Belediye
15 Kez Görüntülendi.
Alanya Belediyesi şehri çiçek bahçesine çevirdi 
Antalya
25 Kez Görüntülendi.
Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun"